4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kanada büyükelçisi Baıley Mersin'de

KANADA BÜYÜKELÇİSİ BAILEY MERSİN'DE

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Mark Bailey, Türk ve Kanadalı iş adamları arasında ticaret alanında iş birliği zemini aranmasına imkan sağlayarak, 2 ülke arasındaki ilişkilerin daha iyi bir noktaya taşınmasını istediklerini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Büyükelçi Bailey, Vali Hüseyin Aksoy ile de biraraya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Vali Aksoy'un makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Bailey, 2006 yılında Lübnan'da yaşanan olayların ardından Kanadalı vatandaşların Mersin'den tahliyesi konusunda verilen desteği hiçbir zaman unutmadıklarını ve unutmayacaklarını dile getirdi. Bailey, Mersin halkına göstermiş olduğu duyarlılık ve ortaya koyduğu başarılı çalışmalar nedeniyle de Aksoy

nezdinde teşekkür ederek, kendisinin de söz konusu dönemde Kanada'da operasyonun yönetimiyle ilgili olarak görevde bulunduğunu anlattı.

Mark Bailey, "O dönemde vatandaşlarımız için bizler de bir şeyler yapmaya çalıştık, tabii sizler sayesinde. Sizlere tekrar teşekkür ederim" dedi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) Türk iş adamlarıyla da biraraya geleceklerini belirten Büyükelçi Bailey, buradaki amaçlarının Mersin firmaları ile Kanadalı firmalar arasında ticaret alanında işbirliği zemini aranmasına imkan sağlanarak, ikili ilişkilerin daha bir noktaya taşınması olduğunu söyledi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hüseyin Aksoy da Lübnan'da yaşanan çatışma sürecinin ardından Kanadalı vatandaşların ülkelerine geri dönebilmeleri konusunda ortaya koymuş oldukları çabanın, aynı zamanda da kendilerinin insani görevleri olduğunu ifade etti. Vali Aksoy, tahliyeler konusunda Kanadalı Büyükelçiliği ile ortak çalışmalarda bulunduklarını belirterek, "Herhangi bir sorun olmadan buradan en iyi şekilde ayrılmaları için mevcut imkanlarımızın hepsini kullandık. İkili

ilişkiler çerçevesinde çalışmaları sürdürdük. Bu bizim öncelikli olarak insani görevimizdir" diye konuştu.

Kanada vatandaşların tahliye işleminden sonra Kanada'nın Ankara Büyükelçiliği'nce kendilerine sosyal sorumluluk projesi kapsamında 20 bin Kanada doları bağışlandığını hatırlatan Aksoy, bu paranın 'Mikro Kredi Projesi' kapsamında iş kurmak isteyen ancak maddi durumu iş kurmaya imkan vermeyen kadınlara dağıtılarak, kadınların ekonomik anlamda güçlenmelerini sağladıkları bilgisini de verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 13:03:03
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 15:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?