4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kanadı kırık leyleğe koruma

KÖYLÜLERİN DUYARLILIĞI LEYLEĞİ HAYATA BAĞLADI

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Sökün köyünde bulunan kanadı kırık leylek koruma altına alındı.

Köylüler tarafından köy meydanında demir direkten yapılan yuvanın alt tarafından kanadı kırık olarak bulunmasının ardından durum Mersin Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Müdürlüğü yetkililerine bildirildi. ÖÇK yetkilileri de durumdan haberdar olduktan sonra teknik personelle birlikte leyleğin bulunduğu köye gidip ilk incelemeyi yaptı. Ardından da leylek kırılan kanadının iyileşmesi amacıyla ÖÇK yetkilileri tarafından koruma altına alındı.

Leyleği bulan köylülerden Mercan Göksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, leyleği kanadı kırık bir halde yuvanın alt kısmında bulduklarını kaydetti.

Leyleğin kanadının bir yere çarpma neticesinde kırılmış olabileceğinin tahmin edildiğini ifade eden Göksu, şunları söyledi:

"Leylek daha önce elektrik direğine yuva yapıyordu. Biz de köylüler olarak elektrik direğindeki yuvanın tehlikeli olduğunu düşünerek ona yeni bir yuva yaptık. Dişi olan bu leylek ise geçmiş yıllarda eşi ile birlikte geliyordu. Bu yıl ise yalnız geldi ve yaptığımız yuvaya yerleşti. Kendine de eş bulamayınca yavru yapamadı."

Leyleğin kanadının kırılmasına da üzüldüklerini vurgulayan Göksu, dileklerinin bir an önce iyileşerek doğal yaşamına dönmesi olduğunu belirtti.

ÖÇK yetkilileri tarafından koruma altına alınan leyleğin ise gerekli tedavisinin yapılıp iyileşmesinin ardından doğal yaşamına bırakılacağı bildirildi.

KÖYLÜLERİN DUYARLILIĞI LEYLEĞİ HAYATA BAĞLADI
KÖYLÜLERİN DUYARLILIĞI LEYLEĞİ HAYATA BAĞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 11:00:01
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 13:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?