5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kanser hastası genç ötenazi istiyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde kanser hastası olan Bedir Öztürk, acı çekmeden ölmek istediğini belirtti.


Şahin Mahallesi'nde kiralık bir evde ailesiyle birlikte yaşayan böbrek kanseri hastası Bedir Öztürk (30), "Beni bu işkenceden, acıdan kurtarsınlar, bana bir iğne yapıp bu acıdan kurtarmalarını istiyorum, ya da devletin bana el uzatıp, tedavimin devam etmesi için bana yardımcı olmasını istiyorum. Biliyorum öleceğim, fakat evde yokluk içinde ölmek istemiyorum" dedi.


İşsiz baba Hamit Öztürk (60) ise kendisinin de hasta olduğunu belirterek, "Oğlum geçen gece acılar içinde kıvrandı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürdük. İğnesini yapıp getirdik ama taksi ücreti olan 85 TL'yi taksiciye veremedik. Taksici her gün gelip parasını istiyor. Oysa biz yiyecek ekmeği bulamıyoruz. Oğlumu hastaneye yatırsalar, hiç olmazsa acı çekmeden tedavisini hastanede görür. Ben de yaşlı ve hasta bir adamın. Çalışamıyorum. Oğlumun ihtiyaçlarını karşılayacak durumum yok. En azından oğlumun ömrünün son günlerini acı çekmeden yaşamasını istiyorum" diye konuştu.


Oğlunun her gün gözlerinin önünde eridiğini belirten anne Kadriye Öztürk (52) ise; "Ben de onunla birlikte eriyorum. Oğlumun günde 4 kez iğne olması gerekiyor. İğnelerde çok pahalı. Devlet bize yardım elini uzatsın, evde yiyecek ekmeği bulamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Oğlumun gözümün önünde ölmesini istemiyorum" diyerek gözyaşı döktü.


Öte yandan çalıştığı iş yerinde kavga edip iş yeri sahibini bıçakla yaraladığı için 33 ay ceza alan Bedir Öztürk'ün 15 ay cezaevinde kaldıktan sonra hastalığı nedeniyle salıverildiği öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 16:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?