30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Kantar'dan 'eğitim' vurgusu

KANTAR'DAN 'EĞİTİM' VURGUSU

AK Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı Sultan Kantar, okuyan, araştıran ve düşünen aydın insanların oluşturduğu bir Türkiye özlemi duyduklarının altını çizerek, bu hedefe ulaşabilmenin yolununsa; kadın-erkek ayrımı yapılmaksızın herkesin eğitime önem vermesiyle mümkün olabileceğini söyledi.

Eğitimden siyasete kadar farklı konulardaki düşüncelerini kamuoyuyla paylaşan Kantar, bir ülkenin gelişmiş dünya ülkeleri seviyesine erişebilmesi için cinsiyet ayrımı yapılmaksızın eğitime önem verilmesinin bir zorunluluk olarak öne çıktığını vurguladı. Kantar, “Neler yapabiliriz diye baktığımızda; öncelikle kendimizi tanımalıyız. Potansiyellerimizi fark edelim, eksik yönlerimizi tamamlayalım. Eğitimimize önem verelim” dedi. Hayatın insanın karşısına hangi engeli çıkartırsa çıkartsın, tüm ebeveynlerin çocuklarının eğitimi için yılmadan çalışması gerektiğini kaydeden Kantar, bu noktada devletin de elinden gelen bütün imkanları seferber etmesi gerektiğine dikkat çekti.

AK Parti İktidarları'nın eğitime uzanan devlet elini güçlendirmek adına oldukça önemli çalışmalar yaparken, çok ciddi projeleri de hayata geçirdiğini hatırlatan Kantar, yalnızca devlet eliyle yapılan çalışmaların yeterli olmadığını, ebeveynlerin hem kendi eğitimlerini geliştirmeleri, hem de çocuklarına eğitim hakkı tanımaları gerektiğinin altını çizdi. İlim öğrenmeye yılmadan gayret edilmesi çağrısında da bulunan Kantar, “Kızlarını okutmayan bir millet kendi hüsranına ağlar. Unutmayalım ki, dağ ne kadar yüce olursa olsun, yol üstünden aşar” diye konuştu.

“ÇALIŞMAK İBADET, İLİM VE FEN KALKINMAKSA DAHA NE DURUYORUZ?”

Okuyan, araştıran, düşünen aydın insanlar olarak, birey kimliğinin öne çıkarılıp çevresel gelişmelere duyarlı olunmasını isteyen Kantar, “Çalışmak ibadetse, ilim ve fen kalkınmaksa daha ne duruyoruz?” diye sorup, toplumun harekete geçirilmesi için çalışmaya devam edeceğini belirtti. Başka ülkelerin Türk toplumuna roller biçemeyeceğin ifade eden Sultan Kantar, geçmişinde Nene Hatunları, Zübeyde Hanımları, Mevlana'yı, Yunus Emreleri barındıran bir milletin kendi rolünü kendisinin belirleyeceğine yürekten inandığını söyledi. Bunun yolunun da eğitimden geçtiğini savunan Kantar, gelişim ve değişimin de eğitimsiz olamayacağına dikkat çekti. Kantar, kadınlar olmadan da kalkınmanın, ileri gitmenin, müreffeh bir yaşamın olmayacağını ifade ederek, Meclis çatısı altındaki kadın milletvekili sayısının az olmasından yakındı.

Pratik hayatta uygulanan kadın hakları konusunda adaletsizliklere rastlanıldığının altını çizen Kantar, aile içi şiddete maruz kalan tarafın hep kadınlar olmasının da önüne geçilmesini istedi. Kadınların önünün açılması için ihtiyaç duyulan hakların belirgin olduğunu belirten Kantar, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Toplumdaki kadın rolünün güçlendirilmesi gerekmektedir. İş yerlerinde bulundurulacak psikolog ve aile danışmanları kadınlarımıza psikolojik destek vererek onları hayata tutundurmada etkili olacaklardır. Ayrıca kadınların emeklilik yaşının düşürülmesi ve doğum izinlerinin artırılması gerekmektedir. Sanatta, siyasette, ekonomide, bilimde kısacası toplumsal yaşamda çok fazla yer almalıyız artık.”

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2011 Salı 10:29:02
Güncelleme :29 Mart 2011 Salı 12:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?