30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Kapalı havuz hizmete girdi

KAPALI YÜZME HAVUZU HİZMETE GİRDİ

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy Kampüsü'nde bulunan ve bünyesinde yarı olimpik yüzme havuzunu barındıran Mersin Üniversitesi Spor Kompleksi'nin ikinci bloğu da hizmete girdi.

Öncelikli olarak üniversite öğrencileri, öğretim üyeleri ve çalışanları olmak üzere tüm Mersinlilerin kapalı yüzme havuzu ihtiyacını karşılayacak olan kompleks, sadece yüzme bilenleri değil yüzme öğrenmek isteyenleri de ağırlayacak. Toplam 3 bin 600 metrekare alana kurulu olan ve haziran ayının son haftasında faaliyete geçen komplekste, yarı olimpik nitelikteki yüzme havuzunun yanı sıra bir de çırpınma havuzu yer alıyor. Eni 13,5 metre, boyu 25 metre, derinliği 2,5 metre olan yarı olimpik havuz, toplam 6 kulvardan oluşuyor ve su sıcaklığı 26 derece olarak tutuluyor. Yüzme bilmeyenlere yönelik olarak tasarlanan çırpınma havuzu ise 6 metre genişliğinde, 13,5 metre boyunda ve 1,5 metre derinliğinde bulunuyor.

En yeni teknolojiyle donatılmış olan havuzlar, periyodik olarak günde 4 kez otomatik temizleniyor. Havuz çevreleri yerden ısıtmalı olup, havuzlara bonesiz girilemeyecek. Soyunma odaları ve sürekli sıcak suyun bulunduğu duşlar ise her kullanıcının hizmetine sunulacak. Hafta sonları kapalı olan havuzlar, hafta içi her gün 08.00 -20.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Havuzun yılın her ayı açık olacağı bildiriliyor.

Spor amaçlı kullanılacak havuzda, yüzme bilmeyenlere de yüzme eğitimi verilecek. 7 yaşın üzerindeki herkesin dahil olabileceği yüzme kursları, bir aylık olarak düzenlenecek. Kurs kapsamında, haftada 3 gün birer saatlik eğitim verilirken, yüzme kursunu tamamlayanlara kursu tamamladıklarına dair belge verilecek. Yüzme kurslarının, havuz sorumlusu Abdullah Ütteci ve havuz sorumlusu yardımcısı Meryem Buket Candan tarafından verileceği belirtildi. Sosyal olanakların da unutulmadığı komplekste, bir kafeterya ile kablosuz internet erişimi olan geniş bir lobi bulunuyor. Kompleks ayrıca 250 kişilik tribün ile çeşitli müsabakalara ev sahipliği yapmayı olanaklı kılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2011 Pazartesi 12:46:00
Güncelleme :4 Temmuz 2011 Pazartesi 19:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?