5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kapalı tribün hizmete girdi

Mersin'in Silifke ilçesinde Şehir Stadı kapalı tribünü, Mersin Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ve Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un da katıldığı törenle sporseverlerin hizmetine girdi.

Törende konuşan Üskül, daha önce Silifke'de maç izlemeye geldiği zaman stadın hiç de hoş olmayan bir durumda olduğunu belirterek, "İzleyenler beton zeminde oturuyor, yağmurda ıslanıyor, güneşte kavruluyordu. Silifke halkı bunu hak etmiyordu. Spordan sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Murat Başesgioğlu'nun desteği ile bu sorunu çözdük" dedi.

Üskül, kapalı tribünün karşısına, futbolcuların malzemelerini koyabilecekleri odalara ihtiyaçları olduğunu da kaydederek, kapalı tribünün karşısına, açık tribün yapılması önerisinde bulundu. Üskül, Mersin'de olduğu gibi, Silifke'de de gençlerin sporla daha çok ilgilenmelerini sağlamak için çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ise, 200 bin Türk Lirası harcanarak üzeri kapatılan, koltukları ve güneş enerjisi sistemleri yenilenen stadın, sporseverler adına güzel bir çalışma olduğunu ve spordaki performansı daha iyi noktaya taşıyacağına inandığını söyledi.

İlimize normal yatırımların dışında yeni ödenekler aktarılması konusunda milletvekillerinin katkılarının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Aksoy, "Bu tesis de böyle bir çalışmanın ürünü. Stadın bugünkü hale gelmesinde katkısı olan Mersin Milletvekilimiz Prof. Dr. Üskül'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Silifke'de çok sayıda amatör kümede mücadele eden takımların olduğunu söyleyen Aksoy, Silifke'nin takımlarının, önümüzdeki yıllarda amatör kümeden profesyonel lige yükselmesi dileğinde bulunarak, "Bunun için onları desteklememiz, ihtiyaçları varsa katkı vermemiz gerekiyor. Çünkü sporda belirli bir noktaya gelebilmek için, destek şart. " şeklinde konuştu.

Daha sonra Mersin Play-off Yükselme Grubu'nda yer alan Yeni Silifke Spor ile Mut İdman Yurdu takımlarının futbol müsabakası, Prof. Dr. Üskül ve Vali Aksoy tarafından başlama vuruşu ile başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 12:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?