5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kapkaççı MOBESE'den kaçamadı

Mersin'in Tarsus ilçesinde iki arkadaşıyla birlikte takip ettikleri şahsın aracının lastiğini patlatarak bankadan çekilen 34 bin TL'yi çalan zanlı MOBESE kamerası yardımıyla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Mersin'in Tarsus ilçesinde meydana gelen olayda, E.T ile yanındaki iki kişi, bir bankadan para çeken Cemalettin Bilecan'ı takip ederek lastiğini patlattıkları aracın gidebileceği yönde beklemeye başladı.

55 UC 720 plakalı aracını park ettiği otoparktan alan Cemalettin Bilican, ilerledikten bir süre sonra aracının ön sol lastiğinin patlak olduğunu fark ederek, yanındaki arkadaşıyla birlikte araçtan indi. Bu sırada harekete geçen zanlılardan biri, Bilican ve arkadaşını oyalamak için aracın arka kısmındaki bir yönde lastik tamircinin olduğunu söyledi. E.T, ise otomobilin ön kısmında bulunan Cemalettin Bilecan'a ait 34 bin 513 TL'yi alarak kaçmaya başladı.

Arkasını döndüğünde bir kişinin telaşla uzaklaşmaya çalıştığını gören Bilican, bankadan çektiği paranın çalındığının farkına varınca şahsı kovalamaya başladı.
Bu sırada, yapılan ihbar üzerine kapkaç olduğu bilgisini alan MOBESE görevlileri, E.T.'yi kameralardan takip ederek polis ekiplerine yerini bildirdi. E.T, kısa sürede Yarenlik Alanda polisler tarafından kıskıvrak yakalandı.

Yola atılan paranın bulunduğu poşet polis ekipleri tarafından bulunurken, paranın 5 bin 513 TL'sinin kaybolduğu anlaşıldı. Poşet içinde bulunan 29 bin TL Cemalettin Bilecan'a teslim edildi.

Bu arada, olayla ilgili MOBESE görüntüleri incelendiğinde, olayı gerçekleştiren E.T.'nin yanında iki şahsın daha olduğu, şahıslardan birisinin Cemalettin Bilican'ı oyaladığı, diğerinin parayı alan ve Cemalettin Bilican'ı oyalayan şahsı kolladığı tespit edildi. E.T. adli makamlara sevk edilirken, diğer iki şahsın aranmasına devam ediliyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 19:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?