30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Kapkaççılar polisten kaçamadı

KAPKAÇÇILAR POLİSTEN KAÇAMADI

Mersin'in Tarsus ilçesinde 3 ayrı mahallede 3 kadının kolyesini kapkaç yaparak çaldıktan sonra kayıplara karışan 2 zanlı polisten kaçamadı.

Tarsus'un Anıt mahallesinde Sultan Türkmen'in boynundaki kolyeyi ve çantasını, Şehitishak mahallesi Mavi Bulvar'da Aygen Aygül'ün kolyesini ve son olarak İsmetpaşa mahallesinde Sultan Fırtına isimli kadının boynundaki kolyeyi kapkaç yaparak kayıplara karışan 18 yaşındaki Tayfun Kan ve 17 yaşındaki R.K.'nin yakalanması için başlatılan çalışmalar kısa sürede sonuç verdi.

Tarsus Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri kapkaç olaylarının meydana geldiği noktalardaki MOBESE kameralarının kayıtlarını inceledi. Son olayın meydana geldiği İsmetpaşa mahallesi yakınlarındaki MOBESE kayıtlarında bir adet fotoğraf tespit eden polis ekipleri, çevreden aldıkları eşkal ile fotoğrafı karşılaştırınca kapkaç zanlılarından küçük yaştaki R.K.'yi tespit etti. Polis tarafından gözaltına alınan R.K. suçunu itiraf ederek kapkaçı 18 yaşındaki T.K. ile birlikte gerçekleştirdikleri

bilgisini verdi. Bunun üzerine harekete geçen Tarsus Asayış Büro ekipleri diğer kapkaç zanlısı T.K.'yı da gözaltına aldı. Kapkaç zanlıları, haklarında hazırlanan evraklar ile adliyeye sevk edildiler. 2 şahıs da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, bu tür olaylara maruz kalan vatandaşların, olayı gerçekleştiren şahısların eşkalini polise sağlıklı bir şekilde vermeleri gerektiğini elirterek, "Eşkal sağlıklı verilirse zanlıların yakalanması biraz daha kolay oluyor. O yüzden meydana gelen olaylarda görgü tanıklarının polise sağlıklı bilgiler vererek olayın kısa sürede çözülmesine yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Biz 7 gün 24 saat halkın huzur ve güvenliği için çalışıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2011 Cumartesi 11:56:04
Güncelleme :8 Ocak 2011 Cumartesi 19:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?