2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kaptanın evinde endişeli bekleyiş

KKTC'nin Girne kentinden denize açıldıktan sonra Arap asıllı 2 kişi tarafından kaçırılan yatın denize atılan kaptanı Adil Çırak'ın Mersin'in Silifke ilçesindeki evinde endişeli bekleyiş sürüyor.

3 Şubat Pazar günü Arap asıllı 2 kişi, üzerinde "Satılık" yazısı bulunan yatı satın almak istediklerini söyleyerek deneme turuna çıkmış, kıyıdan 2.5 mil açıkta bıçakla tehdit ederek kaptan Adil Çırak ile yat sahibi Turan Yeşilada'yı denize atarak Akdeniz'de izlerini kaybettirmişti. Balıkadam olan yat sahibi Yeşilada 4 Şubat Pazartesi günü balıkçılar tarafından Girne açıklarında sağ olarak bulunurken, yat da bu sabah Erdemli'nin Ayaş beldesinde bulunmuştu.

Halen haber alınamayan 47 yaşındaki Adil Çırak'ı arama çalışmalarının devam ettiği öğrenilirken, kaptanın Silifke'nin Sayağzı Mahallesi'ndeki evi ile Karahacılı köyündeki baba evinde endişeli bekleyiş sürüyor. Kaptanın eşi Huriye Çırak, eşinin kaptanlık yaptığı yatın kaçırıldığı haberini bir rahatsızlığı nedeniyle hastaneye giderken, eşinin KKTC'deki arkadaşından gelen telefonla öğrendiğini söyledi.

Eşinin 8 yıl önce KKTC'ye çalışmak için gittiğini ifade eden Çırak, "KKTC ve Türk hükümetlerinden eşimin ölü ya da diri olarak bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi. Kaptanın 11 yaşındaki kızı Şadiye de, tek isteğinin babasının bir an önce bulunması olduğunu ifade etti. Oğullarının, kaptanlık yaptığı yatla birlikte kaçırıldıktan sonra denize atıldığı haberiyle yıkılan baba Nadir Çırak ile anne Nazmiye Çırak ise, beklemekten başka çarelerinin olmadığını söyledi. Kaptanın kız kardeşi Nadire Sarı da, ağabeyinin bir an önce bulunması için yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti.
Kayıp kaptanın 3 çocuğu olduğu, kızı Şadiye'nin annesinin yanında, küçük oğlu Mehmet'in (19) KKTC'de yanında, büyük oğlu Tahsin'in ise (21) Çanakkale'de asker olduğu öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 16:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet çırak IP: 78.167.40.xxx Tarih : 31.12.2010 16:37:34

ben ogluyum adıl çırakın sonuç hıc bırsey devlet herseyın ustunu kapattı dusunun daha adlı tıp raporu bıle gelmedı neden olduqunu kımse bılmıyo sadece ustu kapalı bır dosyaya konulsdu okadar