4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Karaduvar'a tenis kortu

KARADUVAR'A TENİS KORTU

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz'e bağlı Karaduvar Mahallesi'nde Akdeniz Belediyesi tarafından oluşturulan tenis kortu ve burada 'ücretsiz' olarak verilecek olan kursun açılışı birlikte gerçekleştirildi.

Karaduvar Sosyal Tesisleri bünyesinde oluşturulan kortun açılış törenine Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mersin Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Mustafa Özsoy, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Tol, Karaduvar Mahalle Muhtarı Habip Hazar ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Fazıl Türk, burada kursiyerlerden biriyle tenis maçı yaparak, kortun da açılışını gerçekleştirmiş oldu. Türk, Karaduvar'ın Mersin'in en eski yerleşim bölgelerinden biri olduğunu ifade ederek, “Karaduvar, çok güzel sahili olan bir mahallemiz ancak ne yazık ki bugüne kadar hak ettiği hizmeti alamamış. Petrol dolum tesisleri, Akgübre gibi fabrikalar nedeniyle bölgede çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Batı ülkelerinde 50-100 yıl sonrası planlanırken bizdeyse hizmetlerde günübirlik politikalar izleniyor” dedi.

HEM Müdürü Mustafa Özsoy ise, ilçede yapmış oldukları çalışma ve hayata geçirdikleri projelere katkıları nedeniyle Fazıl Türk'e teşekkür ederek, bölgede kurs merkezi olarak kullanmış oldukları toplam 5 binanın Akdeniz Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edildiğini anlattı. Özsoy, “Gençleri kahve köşeleri ve kötü alışkanlıklardan kurtarmanın yolu; bu tür sosyal ve sportif aktivitelerin arttırılmasından geçer. Bu noktada yapılan çalışmalarıysa önemsiyoruz” diye konuştu.

Halkın eğitilmeden, ona belirli beceriler kazandırılmadan ülkelerin kalkınmasının mümkün olmadığını savunan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tol da bu alanda yürütülen çalışmaların önemine dikkat çekti. İbrahim Tol, gençlerin kahvehane köşelerinde kalmasının enerjilerinin boşa harcanması anlamına geleceğinin altını çizerek, gençlerin mevcut enerji ve dinamizmlerinin kontrol alına alınması ve bunun sportif faaliyetlere yönlendirilmesi adına çeşitli kurslar düzenlediklerini anlattı.

Konuşmaların ardından tören verilen kokteyle son buldu.

KARADUVAR'A TENİS KORTU
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 16:44:05
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 16:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?