5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Karaduvar'a yeni futbol sahası

Mersin'in merkez Akdeniz Belediyesi Özel Kalem Müdürü Bedrettin Gündeş, her mahalleye bir spor tesisi yapmak istediklerini belirterek, yapılacak her tesisin bireyler arasındaki dostluk ve kardeşlik duygularının pekişmesine, mahalle sakinleri arasında sosyal kaynaşmaya katkıda bulunacağını söyledi.

Akdeniz'e bağlı Karaduvar Mahallesi'nde yapımı ve ışıklandırması tamamlanan futbol sahası, düzenlenen törenle açıldı. Törene; Akdeniz Belediyesi Özel Kalem Müdürü Bedrettin Gündeş, Karaduvar Mahalle Muhtarı Habib Hazar'ın yanı sıra Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Sözcüsü Sabahat Aslan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada konuşan Gündeş, sporu her yaşta insanın yapması gerektiğini ve bu kapsamda belediye olarak 7'den 70'e herkesin spor yapabilmesi için ilçe sınırları içerisinde bulunan her mahalleye bir spor tesisi yapmak istediklerini anlattı.
Gündeş, hayata geçirilen her spor tesisin, aynı zamanda sosyal belediyecilik anlayışlarının da bir göstergesi olduğunu savunarak, ortaya konulan çalışmaların bireyler arasındaki dostluk ve kardeşlik duygularının pekişmesine, mahalle sakinleri arasında da sosyal kaynaşmaya katkıda bulunacağına inandığını söyledi. Karaduvar'da yaşanan sorunları çok iyi bildiklerini ve bu noktada çözüm üretebilmek için çalıştıklarını ifade eden Gündeş, bunun da oluşturulan bir program dahilinde gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesine yapılması düşünülen Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı çıktıklarını ve bu konuda yıllardır mücadele ettiklerini ifade eden Mersin NKP Sözcüsü Sabahat Aslan da, Türkiye'nin nükleer çöplük olmasına asla izin vermeyeceklerini, nükleer enerji yerine doğal ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması gerektiğini kaydetti. Aslan, törene katılanları 9 Ağustos'ta Akkuyu'da yapacakları 'Nükleer Santrallere Hayır Mitingi'ne katılmaya davet etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 15:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?