4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Karaduvar'da 'Bahar Şenliği'

MERSİN'DE 'BAHAR ŞENLİĞİ' ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Karaduvar Mahallesi'nde düzenlenen 'Bahar Şenliği', renkli gösterilere sahne oldu.

Karaduvar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KYDD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen şenliğe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, Karaduvar Mahalle Muhtarı Habib Hazar, Emniyet Çocuk Şube Müdürü Belkıs Alper ile Karaduvar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Pakize Güler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akdeniz'in kıyısında yer alan, geçimini balıkçılık ve tarımla sürdüren Karaduvar Mahallesi'nde, bu yıl 'Yaşayan ve Yaşatan Güçlü Bir Karaduvar' sloganıyla organize edilen şenliğe katılanlar, gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Çeşitli skeç ve oyunlarla renklenen şenlikte, ayrıca ödüllü yoğurt yeme, ağızda kaşıkla yumurta taşıma, yumurta tokuşturma ve sandalyeye oturma gibi yarışmalar düzenlendi. Özellikle minik çocuklardan oluşan gruplar, dans ve müzik performanslarıyla izleyenlerin beğenisini topladı. Özellikle, gençlerin ve çocukların uyuşturucu başta olmak üzere sokağın risklerinden koruması noktasında taşıdığı öneme dikkat çekilen şenlik, amatör müzik gruplarının sahne almasıyla devam etti.

Şenlikte konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, çaba ve mücadeleleri için KYDD yöneticilerine teşekkür etti, dernek yönetimini kutladı. Geçen yılki şenliğe da katıldığını hatırlatan Türk, "Bahar şenliğimiz bu yıl daha da coşkulu geçiyor ve şenliğimiz artık geleneksel hale gelecektir. Ülkemizin ve insanlarımızın dayanışma ve kaynaşmaya ihtiyacı var. Bu amaç için çalışan derneklere çok ihtiyacımız var ve umarım bu derneklerimizin sayısı çoğalır" dedi. Mersin'in barış ve kardeşlik kenti olduğunu ifade eden Türk, farlı dil ve kültürden insanı buluşturan 'bahar şenliği'nin de bunun bir ispatı olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Başkan Türk'e, KYDD Başkanı Pakize Güler tarafından teşekkür plaketi verildi.

MERSİN'DE 'BAHAR ŞENLİĞİ' ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 16:47:02
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 19:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tolga yılmaz IP: 95.10.38.xxx Tarih : 11.05.2010 13:03:10

Akdeniz Belediye Başkanımız Fazıl Türk'e Katkılarından Dolayı Tşk EDer Başarılarının Devamını Dilerim   ...