2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Karayalçın'dan Başbakan'a çağrı

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, devletin otel, mandıra, ayakkabı işletmesi gibi yerlerden çekilmesini normal karşıladıklarını belirterek, "Liman gibi stratejik öneme sahip yerlerin devlet tarafından yönetilmesi gerekir" dedi.

Karayalçın, özelleştirme kapsamına alınması nedeniyle eylemde olan Mersin Liman işçilerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Liman-İş Sendikası Genel Başkanı Raif Kılıç, işçilerle birlikte bir asker olarak mücadele edeceğini ifade ederek, "Türk-İş destek vermese bile sizinle birlikte limanlarımızı yabancılara, çetelere teslim etmemek için mücadele vereceğim. Bu konuda kararlıyım" diye konuştu.

"İşyeri Terketmeme" eylemi yapan işçilere hitap eden Karayalçın ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a özelleştirme yerine restorasyon önerdi. Limanların, Petkim'in, TÜPRAŞ'ın özelleştirilmesinin sadece buralarda çalışanların, sendikalarının ve siyasi partilerin sorunu olmadığını belirten Karayalçın, "Sorun 70 milyonun, tüm Türkiye'nin sorunudur" dedi.

Sözlerini partisinin özelleştirme anlayışını anlatarak sürdüren Karayalçın, devletin otel, mandıra, ayakkabı işletmesi gibi yerlerden çekilmesini normal karşıladıklarını belirterek, "Ama öyle yerler var ki, buralar devlet tarafından yönetilmeli. Ulusal çıkralar gereği, demir çelik tesisleri, Petkim, limanlar devlet tarafından yönetilmeli" şeklinde konuştu.

SHP olarak özelleştirme yerine restorasyon projelerinden yana olduklarını belirten Karayalçın, Mersin Limanı'na ilişkin önerilerini sıraladı. Limanın yeni bir mühendislik projesiyle kalkınabileceğini kaydeden Karayalçın, "Sayın Başbakan, Mersin Limanı tüm olumsuzluklara rağmen 55 milyon dolar kar etti. Mühendislik projesi yaparak modernize edilir, yeni vinçler, cihazlar ve elemanlar alınırsa 155 milyon dolar kar etmemesi için neden yok. Lütfen 300 milyon dolara satmak yerine bunları düşünün" diyerek Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Murat Karayalçın konuşmasını, "Siz yanacaksanız eğer, bizler de sizlerle birlikte yanacağız" diyerek noktaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 14:38:10
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 13:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?