4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Karboğazı Yaylası turizm bölgesi oldu

MERSİN’in Tarsus İlçesi’ne bağlı Gülek Beldesi’nin Karboğazı Yaylası, Bakanlar Kurulu kararıyla ‘Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ ilan edildi.

Bolkar Dağları’nın güney yamaçları üzerinde 700 hektarlık alanda yer alan ve Mersin’e 120 kilometre uzaklıkta bulunan Gülek- Karboğazı’nın turizme kazındırma çalışmaları sonuçlandı. Bir süre önce Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararıyla, ‘Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ ilan edilen Gülek- Karboğazı, bölgenin turizm açısından hareketlenmesine ve gelişmesine katkı sağlayacak.

Bölgenin turizme kazandırılması için mücadele veren Vali Hüseyin Aksoy, bunun bölgede yaz turizm ve kış turizmi odaklı kalkınma stratejisi için iyi bir fırsat ve avantaj olduğunu söyledi. Karboğazı’nın yazın deniz, yayla, kış aylarında ise kültür turizmi açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Vali Aksoy, şunları söyledi:

“Karboğazı Turizm Merkezi, bölgemizin ekonomik ve sosyal gelişimine önemli katkı sunacaktır. Adana Havaalanı’na yakınlığı da ulaşım açısından büyük avantaj sağlamaktadır. Bölgeye gelecek yerli ve yabancı turistler, diğer turizm faaliyetlerinden başka, aynı zamanda sadece 1.5 saat sonra denizden bin 900 metre yükseklikteki Karboğazı’na çıkıp kayak yapabilme imkanına sahip olacaklar. Kayak Merkezi, konumu itibariyle Mersin, Adana, Niğde, Kahramanmaraş’ı kapsayan çok geniş bir alana hitap etmeyi amaçlamaktadır. Merkezi çevreleyen 250 kilometrekare alanda 8 milyondan fazla nüfus bulunmaktadır. Devlet Karayolları vasıtasıyla bölgeye kolay ulaşım, günübirlik ziyaretçiler için ayrı bir avantaj sağlamaktadır.”

Çam, ardıç, sedir ve köknar ağaçlarıyla kaplı orman yapısı ile 3 bin metre rakıma sahip bölgede, her yıl mayıs ayının sonuna kadar kar bulunduğu belirtildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 16:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedat gurdal IP: 88.230.78.xxx Tarih : 13.12.2006 22:25:07
artik kar bile yagmayan dunyada nasil kayak turizmi yapilacak.dunyayi bozup ne zamana kadar mahvedecegiz??