3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Karboğazı'na kayak pisti yapılacak

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Gülek beldesi sınırları içinde bulunan Karboğazı'nda yaptırılacak ilk kayak pisti önümüzdeki kış sezonunda hizmete girecek.

Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen "Mersin-Tarsus-Gülek-Karboğazı Turizm Merkezi" projesi kapsamında, "Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" ilan edilen Karboğazı'ndaki kayak pistlerinden ilkini Mersin Valiliğinin yaptıracağını söyledi.

Çelik, kayak pistinin; Karboğazı piknik alanından başlayarak sırasıyla Sümendere, Akarca, Karboğazı önünden Bolkar dağlarının eteklerindeki 3 bin 584 metre yükseklikteki Medesiz zirvesinin kapsayan Karboğazı Turizm Bölgesi'nde yaptırılacağını kaydetti.

Karboğazı'nın, Türkiye'nin saklı cennetlerinden biri olduğunu ifade eden Çelik, şunları söyledi:

"Karboğazı kışın kayak, yazın yayla turizmi için en elverişli yerlerin başında geliyor. Sahile 45 dakikalık yakınlığı dolayısıyla da bir cazibe merkezi konumunda bulunuyor. Ayrıca Adana Havaalanı'na yakınlığının ulaşım açısından avantaj sağlıyor. Tarsus'un inanç turizmi açısından önemi de dikkate alındığı zaman Tarsus, Mersin ve Adana bölgesi yani Çukurova bölgesinde ekonomik, sosyal ve kültürel gelişim büyük ivme kazanacak. Ayrıca St. Paul Kilisesi ve kuyusu, Eshab-ı Kehf mağarası ve diğer ören yerleri bölgemizi cazibe merkezi kılmaktadır. Bölgemizde 12 ay süreyle turist ağırlanabilir. Çünkü güneşi, denizi, yaylası, kış sporlarının yapılacağı kayak merkezleri, inanç turizmi ile Tarsus, Gülek ve çevresi turizmden hak ettiği payı alacaktır. Türkiye'nin en uzun kayak pistinin yeraldığı Karboğazı'nın Uludağ, Palandöken ve Erciyes'in yerini alacağına yürekten inanıyorum. Sosyetenin yeni trendinin Karboğazı ve Tarsus sahil şeridi olacağını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim."

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 09:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?