2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kardeş şehir heyeti Tarsus'ta

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi ile kardeş şehir olan Almanya'nın Langen kentinden bir grup Tarsus'a geldi.

Langen Belediye Başkanı Dieter Pitthan ve eşi Li Pitthan, Gabrelle Erfiliz, Gazeteci Mehmet Canbolat, Türk-Alman Langen Dostluk Derneği üyeleri Kubilay Sarıkaya ve Rüstem Özdemir ilk olarak Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Kocamaz, Türk-Alman Dostluk Derneği Tarsus Başkanı Mehmet Gürgener, üyeler Gökhan Murşitoğlu ve Fuat Togo, konukları başkanlık makamında karşıladılar. Tarsus Belediyesi ile Almanya'nın Langen kenti belediyeleri arasında 1991 yılında imzalanan kardeş kent ve kardeş belediyeler anlaşması kapsamında 17 yıldan bu yana gayet sıcak ve dostluğa dayalı ilişkilerle sosyal-kültürel alanda çalışmalar yapıldığını belirten Kocamaz, Türkiye'de birçok belediyenin yurt dışında kardeş şehri olduğunu, ama Tarsus ve Langen kentleri kadar başarılı olamadığını söyledi.

Tarsus'a gelmelerinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Kocamaz, iki ülke ve iki kent arasında sağlanan dostluğun ilelebet süreceğini söyledi. Kocamaz, "Kardeş Langen'le 1991 yılından bu yana bir dostluk sürecimiz işlemektedir. Bu sürelerde Alman ve Türk dostluğunu pekiştirmek, milletler arası diyaloğu geliştirmek ve kültürel zenginlikleri karşılıklı öğrenmekte büyük rol oynamıştır. Almanya'nın Langen Belediye Başkanı Dieter Pitthan 2008 yılı haziran ayında emekliye ayrılacaktır. Emeklilik öncesi kentimize, görevde bulunduğu andaki son ziyaretini gerçekleştiriyor. Yakalanan bu kardeşlik, dostluk ilelebet süreceğine inanıyorum" dedi.

Langen Belediye Başkanı Dieter Pitthan da, Tarsus'a tekrar geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "17 yıl önce başlayan kardeşlik bugün üst seviyelere çıkmıştır. 17 yıldır Tarsus her geçen gün gelişen ve büyüyen bir kent konumuna gelmiş. Tarsus'a geldiğimiz zaman sanki kendi evimize geliyoruz. Burada hiç yabancılık çekmiyoruz. Bize destek veren Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a, ekibine ve her iki dernek yöneticilerine teşekkür ederiz" dedi.

Langen Belediye Başkanı Pitthan ve konuklar, Langen'den getirdikleri çeşitli hediyeleri Başkan Kocamaz'a verdiler. Konuklar, yeni belediye tesislerini gezdikten sonra Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan'ı ziyaret ettiler.
Alman heyetin, 29 Mart 2008 Cumartesi gününe kadar Tarsus'ta kalacağı öğrenildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 15:00:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?