5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kardeş şehirden ziyaret

KARDEŞ ŞEHİRDEN TARSUS’A ZİYARET

Mersin’in Tarsus Belediyesi ile Almanya’nın Langen Belediyesi’nin kardeş şehir projesi kapsamında Türk Alman Dostluk Derneği Langen üyeleri, Tarsus’a gelerek Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret etti.

Türk-Alman Dostluk Derneği Langen Başkanı Cengiz Çayır ve dernek üyeleri ilk olarak Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Tarsus Belediyesi ile Almanya’nın Langen kenti belediyeleri arasında 1991 yılında imzalanan kardeş kent ve kardeş belediyeler anlaşmasından buyana sıcak ve dostluğa dayalı ilişkilerle sosyal-kültürel alanda çalışmalar yapıldığını söyleyen Kocamaz, Tarsus’un birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, kentin her dönem cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Tarsus ile Langen arasında dostluk köprüsü kurduklarını belirten Türk-Alman Dostluk Derneği Langen Başkanı Cengiz Çayır, Tarsus’ta olmaktan mutlu olduklarını, gösterilen misafirperverliğe Alman konukların şaşırdığını belirtti.

Oldukça sıcak geçen sohbetten sonra Başkan Kocamaz, konuklara Tarsus’u tanıtıcı armağanların yanında Almanca yazılı broşürler hediye etti.

Türk-Alman Dostluk Derneği Tarsus Başkanı Mehmet Gürgener’in de bulunduğu ziyarette Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Alman konuklara Belediye tesislerini gezdirdi.

KARDEŞ ŞEHİRDEN TARSUS’A ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 12:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?