5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kardeşlik vurgusu yaptı

DTP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Fazıl Türk, etnik kökende ayrım yapılmasının aynı zamanda insanlığın inkarı olacağını vurgulayarak, kendilerinin de hakların kardeşliğini savunan, toplumun tüm renklerini seven insanlar olduğunu söyledi.

İlçe merkezinde yer alan mahalleleri ziyaret ederek, burada kent sakinleriyle bir araya gelen Türk, yaklaşan yerel seçimler öncesinde açık hava toplantılarını da sürdürüyor. Merkez ilçe Akdeniz'e bağlı Kazanlı, Adanalıoğlu, Huzurkent, Karacailyas ve Yeni Taşkent beldelerinde gerçekleştirilen toplantılarına katılan Türk'e, belde sakinleri de yoğun ilgi gösterdi.
Mevki ve makamların gelip geçici olduğunu kaydeden Türk, “İnsan, insandır kimliği her ne olursa olsun. Makamlar ve saltanatlıklar da gelip geçicidir. Önemli olan insanlıktır. Bizimle tüm sorunlar çözülecek. Hizmette; Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni ayrımı yapmak insanlığın inkarıdır” dedi. 5 yıl boyunca Akdeniz Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Türk, belediye başkanlığı döneminde hiçbir zaman ayrım yapmadığını ve herkese eşit hizmet vermeye çalıştığını ve mensubu olduğu partinin temel belediyecilik anlayışının da bu yönde olduğunu anlattı. Fazıl Türk, başkanlığının ilk dönemlerinde kendisine olan yaklaşım nedeniyle zor günler geçirdiğini ancak zamanla benimsendiğini ve sevilen bir yönetici haline geldiğini dile getirdi.

Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz, halkların kardeşliğini savunan, toplumun renklerini seven insanlarız. Bu nedenle de toplumun tüm renklerine tahammül gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Belediye başkanlığım döneminde tek bir insan bile diyemez ki; 'Ben siyasal düşüncemden veya rengimden ötürü hizmet almadım.' Kapım 24 saat herkese açıktı. Herkes üstüne düşen görevini yaparsa başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Burada yaşıyorsak, Mersin'in havasını soluyorsak o zaman biz Mersinliyiz."
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 17:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?