3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kargıpınarı'na küçük sanayi sitesi

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Karğıpınarı Belediyesi ve S.S. Karğıpınarı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin ortaklaşa yapımına başladığı Küçük Sanayi Sitesi inşaatının temeli törenle atıldı.

Törende konuşan Karğıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin, Küçük Sanayi Sitesi İnşaatının temelinin atılmasının belediye vatandaş işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu belirtti. Şahin, "Projemizin hayata geçmesiyle birlikte sanayicimizin yaşadığı yer sıkıntısı ortadan tamamen kalkacaktır. Uzun bir süreç sonunda Küçük Sanayi Sitesi'nin yerini belirledik" dedi.

İlk etapta 18 dükkanın temelinin atıldığını ifade eden Şahin, "Şu anda yaklaşık 26 bin metrekarelik bir alan üzerinde sanayi sitesinin imar çalışmaları tamamlandı. Hedefimiz ilk altı ay içinde bu 18 dükkanımızı kısmen bitirilmesidir" diye konuştu.

Karğıpınarı Belediyesi'nin şehirleşmek adına büyük yol katettiğini ve gayret gösterdiğini dile getiren MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır da, "Sanayi sitesi kurulmalı ki sanayi esnafı daha derli toplu bir ortamda rahat çalışabilmeli. Yalnızca sanayisiyle değil Karğıpınarı turizmi ile de giderek öne çıkıyor. Yaz aylarında nüfusumuz 25 binlere kadar ulaşıyor. Yaz aylarında tam bir kent görünümü alıyor. O zaman Karğıpınarı'nı biran önce kent yapacak tesisleri de el birliği ile faaliyete geçirmeliyiz" dedi.

S.S. Karğıpınarı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı İsmail Aslan ise dükkanların kredi kullanılmadan yapımının gerçekleştirileceğini vurgulayarak, "Kredi kullansaydık projemiz 60 bin YTL tutacaktı. Ancak biz kredi kullanmadan dükkanlarımızı 20 bin YTL'ye mal edeceğiz. Bu da esnafımızın menfaatimize olacaktır" diye konuştu.

Elvanlı Köy yolu üzerindeki temel atma törenine, Tömük Belediye Başkanı Mehmet Güldalı, MHP İlçe Başkanı Bekir Özsu, İl Genel meclis Üyesi Muhittin Arslan, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 15:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?