4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Karikatür mitingleri

Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaretler içeren karikatürlerin çizilmesi, Mersin'de sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından düzenlenen "Haydi Gül Kervanı'na Sen de Katıl" mitingiyle kınandı. Danimarka, İsrail ve Amerika aleyhine sloganların atıldığı mitinge yaklaşık 20 bir kişi katıldı.
İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan miting, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve sendikalardan oluşan 38 kuruluştan oluşan Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından düzenlenen mitinginde konuşan Gönüllü Kuruluşlar Platformu Dönem Sözcüsü Muharrem Köse, "Danimarka, Norveç ve Fransa başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin yayın organlarında, İslam'a yönelik ahlaksız saldırılar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de öfke ve üzüntüye yol açmıştır" dedi.
İslam'a ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'e yapılan saldırılara karşı tüm dünyayı tavır almaya çağıran Köse, Danimarka mallarına yapılan boykotu hatırlatarak, Mersinliler'i boykota devam etmeye çağırdı. "Hedefimiz, yeryüzünde adaletin hakim olması, tüm insanların huzurlu ve mutlu olmasıdır" diyen Köse, "Bu kutlu hedefe ulaşabilmek için birinci uyarımız kendimizedir. Peygamberimizin yüksek ahlakı ve yaşantısını doğru yaşayarak örnek bir toplum olmalıyız. 2. uyarımız ülkemizin birlik ve huzurunu bozan baskıcı, küstah ve şımarık çevreleredir. Hepimizin gözleri önünde misyonerler cirit atmakta, ülkemizin sömürmeye ve yozlaştırmaya çalışmaktadırlar. Bunların hiçbirinden korkmuyoruz. Çünkü biz inancımıza, tarihimize ve kültürümüze güveniyoruz" diye konuştu.
Mitinge katılmak üzere Ankara'dan gelen, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu'da, "Birtakım kendini bilmezler, bir takım şaşkınlar aydınlığı karalığa tercih edenler Peygamberimiz hakkında karikatür çiziyorlar. Onların elleri kuruyacaktır" dedi.
Amerika'nın ceza evlerinde yaptığı işkence fotoğraflarını halka gösteren Başoğlu, "Amerikalılar, Iraklı kardeşlerimizi yerde sürüyecek kadar insanlıktan yoksun. Bunlarda insanlık yok. Bunlar sömürücüdür" diye konuştu.
Metropol Miting Alanı'nda düzenlenen miting olaysız sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2006 Pazar 20:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?