5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kariyerine son noktayı koydu

Futbolcu bir baba, atlet bir annenin kızı olan Aylin Yıldızoğlu, basketbol kariyerine eşi Ceyhun Yıldızoğlu'nun çalıştırdığı Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde sessiz sedasız nokta koydu.

34 yaşında ve bir çocuk annesi olan Yıldızoğlu, basketboldaki tüm hedeflerine ulaştığının altını çizerek, bırakma kararına gerekçe olarak da çocuk yapmak istemesini gösterdi.

Basketbola ilk olarak İzmir'de başladığını ifade eden Yıldızoğlu, henüz lise öğrencisiyken Bayanlar Basketbol 1. Ligi'nde oynamaya başladığını, İzmirspor'a transferinin ardından da yükselişe geçtiğini ve asıl çıkış noktasının ise Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'nda ortaya koyduğu başarı olduğunu vurguladı.

Söz konusu şampiyonanın ardından Botaşspor'a transfer olduğunu kaydeden Yıldızoğlu, burada aynı zamanda kaderinin çizildiğini söyledi. Botaşspor'da aynı zamanda antrenörü olan Ceyhun Yıldızoğlu ile 4 yıl boyunca nişanlı kaldıktan sonra 1999 yılında evlendiğini hatırlatan Aylin Yıldızoğlu, bugün Tan adında bir erkek çocukları olduğunu söyledi.

"CEYHUN'A ANTRENÖRÜM OLARAK ÇOK ŞEY BORÇLUYUM"

13 yıl boyunca Botaşspor ve Ceyhan Belediyespor forması giydikten sonra 2007-2008 sezonuyla birlikte Mersin Büyükşehir Belediyespor ile anlaştığını ifade eden Aylin Yıldızoğlu, kendi deyimiyle oldukça başarılı geçen 2 sezonun ardından da profesyonel basketbol yaşantısına son verdiğini belirtti.

Yıldızoğlu, eşiyle birlikte aynı hedefi ve aynı evi paylaşmanın hiçbir zaman kendisi için sorun olmadığını ve Ceyhun Yıldızoğlu'nun diğer takım arkadaşlarına nasıl davranıyorsa kendisine de o şekilde davrandığını,bu nedenle de hiç kimsenin "Bu kız kocasından torpilli" diyemediğini savundu.

Yıldızoğlu, "Hatta zaman zaman özellikle antrenmanlarda bir antrenör olarak üzerime geldi. Ancak ben bunun nedeninin benim basketbolumu geliştirmek olduğunu bildiğim için alınganlık göstermedim. Gerçekten de Ceyhun'a antrenörüm olarak çok şey borçluyum. Botaş'a geldiğimde forvet oynuyordum, beni guard yaparak, basketbol anlayışımın gelişmesine çok ciddi katkılar sundu. Ben de çok çalışmasını seven bir basketbolcu olduğum için iyi yerlere geldim" dedi.

"BASKETBOLDA BÜTÜN HEDEFLERİME ULAŞTIM, ARTIK ÇOCUK YAPACAĞIM"

20 yıla 2 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve 2 de Cumhurbaşkanlığı Kupası sığdırdığını belirten Yıldızoğlu, en büyük başarısını da Ronchetti Kupası'nda final oynamaları olduğunu dile getirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde geçen 2 sezonu değerlendiren Yıldızoğlu, "Özellikle son sezonumuz gerçekten iyiydi. Çok zor bir ligin ve çok zor bir play-off yarı final eşleşmesinin sonunda finalist olduk. Finalde daha fazlasını yapabileceğimizi umuyordum ama başaramadık" ifadelerini kullandı.

Basketbolu bırakma kararını eşiyle ilk paylaştığında Ceyhun Yıldızoğlu'nun aldığı karara saygı duyacağını ifade ettiğini söyleyen Yıldızoğlu, "Çocuk yapmak istediğim için basketbolu bıraktım. Tabii ki içimde hüzün var ama basketbolda bütün hedeflerime ulaştığım için içimde bir şey kalmadı. Şu andaki tek planım bebek. Sonrasında gelişmelere bakarım. Basketbolu özler miyim, özlemez miyim, bilemiyorum" dedi.

Aylin Yıldızoğlu, Bayanlar Basketbol 1. Ligi'nin en iyi ilk 5'ini de şu isimlerden oluşturdu:

"Aylin Yıldızoğlu, Zeynepgül Ene, Müge Berkalp, Pınar Baysal ve Çelen Memnun"
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 13:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?