4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Karne gününde okul eylemi

KARNE GÜNÜNDE OKUL EYLEMİ

Mersin'de bir ilköğretim okulunun kademeli olarak kapatılıp anaokuluna dönüştürülmesine karşı çıkan veliler, okul önünde çocuklarıyla birlikte eylem yaptı. Veliler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla yakından ilgilenip, kararın geri çekilmesini istedi.

Merkez ilçe Yenişehir'de 1989 yılından bu yana eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Bahçelievler İlköğretim Okulu'nun kademeli olarak kapatılıp anaokuluna dönüştürülmek istenmesi, öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu. Karne dağıtım töreni sonrasında okul önünde eylem yapan anne ve babalar, söz konusu kararın geri alınmasını istedi. Üzerinde 'Anaokuluna Değil Liseye İhtiyaç Var', 'Bahçelievler Yok Edilemez', 'Okulumu Kapama Başka Yere Taşı' ifadelerinin yer aldığı dövizler de taşıyan çocuklar, anne

ve babalarıyla birlikte eyleme katıldı. Burada veliler adına konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Hürriyet Yavuz, okulun kapatılmasına gerekçe olarak hinterlant alanı gösterildiğine dikkat çekerek, bu durumun kabul edilemeyeceği gibi okulun bulunduğu Pozcu bölgesindeki bütün okulların Bahçelievler İlköğretim Okulu ile aynı şartlarda olduğunu hatırlattı. Yavuz, yine aynı bölgede bulunan okullardaki sınıf mevcudunun 50 öğrencinin üzerinde olduğunu öne sürerek, okullardaki eğitim kalitesinin yükseltilebilmesi

için sınıf mevcutlarının 40 öğrencinin altına düşürülmesi, sınıflardaki yığılmaların da önüne geçilerek, eğitim ve öğretim kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini vurguladı. Buna rağmen okullarının kapatılmasıyla birlikte bölgedeki okulların sınıf mevcutlarının da 60'ın üzerine çıkacağını iddia eden Yavuz, "Karar, Yenişehir'deki okulların eğitim ve öğretim kalitesini düşüreceği gibi eğitime de büyük bir darbe vuracaktır. Okulun kapanmasıyla ilgili gerçeğe aykırı karar alıp, uygulamaya koyanlar; 2005

yılından bu yana 654 öğrencinin Anadolu ve Fen Liseleri'ne gönderen okulumuzun başarısını da göz ardı etmiştir. Mersin'de marka haline gelen okulumuzun kapatılma kararı 'Ben yaptım oldu' zihniyetinin bir ürünüdür. Kaldı ki, Pozcu'da ihtiyaca cevap verebilecek düzeyde anaokulu ve anasınıfı mevcut" dedi.

Okulun fiziki yapısının anaokuluna müsait olmadığının altını çizen Yavuz, buna rağmen konunun uzmanı olmayan kişilerce rapor tutularak, okulun anaokuluna dönüştürülmesi noktasında ilgili yöneticilerin de yanıltılarak kararın imzalatıldığını ileri sürdü. Buradaki asıl amacın okulun birkaç yıl sonra tamamen kapatılarak ilçe idare binalarına dönüştürülmesi olduğunu iddia eden Yavuz, MEB tarafından görevlendirilecek müfettişler aracılığıyla kararın yeniden incelenmesi ve bunun düzeltilmesini istedi.

Yapılan ortak açıklamanın ardından veliler, bir süre daha slogan attıktan sonra eylemlerini olaysız şekilde sonlandırdı.

KARNE GÜNÜNDE OKUL EYLEMİ
KARNE GÜNÜNDE OKUL EYLEMİ
KARNE GÜNÜNDE OKUL EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 13:39:01
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 13:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Utku Can BOZKURT IP: 95.15.162.xxx Tarih : 4.08.2010 16:50:38

Bende bir bahçelievler öğrencisi olarak meb'i kınıyorum.Sadece tek bir şey söylüyorum: Bahçelievler Bir Ayrıcalıktır !!! Okulumuzu yıktırmayacağız.Sonuna kadar destek veriyorum.