2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Karne sevincine balici engeli

Mersin’de bir ilköğretim okulu öğrencisi, karnesini aldığı gün okul bahçesinde bir balicinin saldırısına uğrayarak hastanelik oldu. Balici olduğu ileri sürülen bir genç tarafından feci şekilde dövülen çocuk, karne sevincini yaşayamazken, hastanede tedavi altına alındı.

İddiaya göre olay, dün akşam saatlerinde Yenipazar Mahallesi’nde bulunan Hürriyet İlköğretim Okulu bahçesinde meydana geldi. İlköğretim okulu 2. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki F.G. (Furkan Genç), başarılı bir eğitim döneminin ardından dün karnesini aldı.

İyi bir not ortalaması ile 3. sınıfa geçmenin mutluluğunu yaşayan çocuk, sevincini ailesi ile paylaşmak üzere sınıftan ayrıldıktan sonra okul bahçesinde tanımadığı 17 yaşlarında bir gencin saldırısına uğradı.

Kimliği meçhul şahıs tarafından tekme tokat feci şekilde dövülen çocuk, yarı baygın vaziyette bahçede yatarken öğretmenleri tarafından bulunarak hastaneye kaldırıldı. Mersin Devlet Hastanesi’nde tedavisi yapılan F.G.’nin sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

Yüzü gözü şişlik ve morluklar içinde kalan, bir gözü kanlanan ve vücudunun birçok bölgesinde morluklar oluşan F.G., doktor olan amcası İsa Genç tarafından, tedavisine evde devam edilmek üzere hastaneden taburcu edildi. Ancak çocuğun sağlık durumu ağır olduğundan tekrar hastaneye yatırıldı.

Yediği dayak sonucu bir dişi de kırılan F.G., güçlükle yaptığı konuşmada, kendisini döven genci tanımadığını, sebepsiz yere saldırdığını ve balici olduğunu söyledi.

Çocuğun amcası 112 Acil Servis doktoru İsa Genç ise, bulundukları yer kenar mahalle olduğundan balicilerin çoğunlukta bulunduğunu, okullara gerek bahçe duvarından gerekse kapıdan rahatlıkla girilebilecek cesarete sahip olduklarını söyledi.

Genç, bu nedenle okulların güvensiz olduğunu, yeğeninin ihmal sonucu bu hale geldiğini düşündüğünü ve gerek emniyet gerekse Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin bu konuya bir çözüm bularak, gerekli güvenlik önlemlerini almaları gerektiğini kaydetti.

Böylesi mutlu bir günde bu olayın yaşanmasının üzücü olduğunu ifade eden Genç, "Bu olayın Türkiye’ye örnek olmasını ve bundan sonraki eğitim-öğretim yıllarında öğrencilerin güvenliğinin sağlanmasını ve bu olay kimleri ilgilendiriyorsa o kişiler tarafından önleminin alınmasını istiyoruz" dedi.
İsa Genç, çocuğun sıvı gıda bile alamayacak kadar hırpalandığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 17:34:18
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 10:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?