5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kasaplara kurban semineri

TOROSLAR BELEDİYESİ'NDEN KASAPLARA KURBAN SEMİNERİ

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından, Kurban Bayram öncesi kurban kesim yerlerinde görev yapacak kasaplara yönelik seminer düzenledi.

Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü ile Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürü Ergün Kayhan ve kasaplar katıldı. Kurban kesiminde dikkat edilmesi gereken hususların görüşüldüğü seminerde konuşan Başkan Tuna, amaçlarının Toroslar halkının daha sağlıklı, temiz ve huzurlu bir bayram geçirmesini sağlamak olduğunu belirterek, vatandaşları da çevreyi kirletmemeleri konusunda uyardı.

Belediye olarak çevreyi ve toplumu rahatsız etmemek amacıyla uygun olan noktalarda kurban satış ve kesim yeri hazırlandığını kaydeden Tuna, 24 yerde kesim, 6 yerde de satış merkezi oluşturduklarını belirtti. Özellikle kurban satış yerlerini yerleşim yeri dışında oluşturduklarını dile getiren Tuna, "Kesim yerlerinde su, elektrik, kompresör, tuvalet gibi ihtiyaç duyulacak malzemeler mevcut. Vatandaşlarımızın daha rahat ve huzurlu bir şekilde bayramlarını geçirmelerini temin etmek amacıyla belediye olarak yapmamız gerekenleri yapacağız. Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz de görev başında olacaklar” dedi.

Toplantıda, Kurban Komisyonunca alınan kararlar hakkında da açıklamada bulunan Hamit Tuna, alınan karar gereği kurban kesim yerlerinde büyükbaş hayvan kesimlerinin öğleden sonra gerçekleştirileceğini belirterek, büyük baş hayvan kesimlerinin randevu alınarak yapılacağını söyledi.

Toroslar İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü de, İslami açıdan kurban kesimi ile ilgili olarak kasaplara bilgiler verirken, tüm kasaplardan kurban kesimi esnasında İslami şartlara uymalarını istedi.

Vatandaşların kurban kesim yerlerinde görev alacak kasaplara, Valilik tarafından oluşturulan İl Kurban Hizmetleri Komisyonunca belirlenen büyükbaş hayvanlar için 125, küçükbaş hayvanlar için ise 25 TL olarak ücret ödeyecekleri ifade edildi.

TOROSLAR BELEDİYESİ'NDEN KASAPLARA KURBAN SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 09:04:31
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 09:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?