5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Katil komşu çıktı

Mersin'in Tarsus ilçesinde altınları için iple boğularak öldürülen 65 yaşındaki kadının katil zanlısının, komşusu olduğu ortaya çıktı.

Olay, Fevzi Çakmak Mahallesi 1705 sokak 4 nolu evde meyde geldi. Alınan bilgiye göre, dün Zahide Çeliktaş'ın (65) eşi Abdurrahim Çeliktaş (75), cuma namazına gitti.

Zahide Çeliktaş'ın evde yalnız olduğu anda eve giren komşusu Z.S (27), yaşlı kadını iple boğarak, altınlarını gasp edip, kaçtı. Namazdan döndükten sonra eşinin öldürülerek gasp edildiğini görüp, şok geçiren Abdurrrahim Çeliktaş, hemen polise haber verdi. Harekete geçen polis eve gelip, incelemelere başladı.

Bu sırada yaşlı kadını öldüren Z.S. altınları sakladıktan sonra kimsenin kendisinden şüphelenmemesi için olay yerine gelip, polisle konuşmaya başladı.
Polislerle bir süre konuşan Z.S. olay yerinden uzaklaştı. Z.S'nin hareketlerinden şüphelenen polis ekipleri, Z.S.'yi evinde yakalayıp, eşi F.S ile birlikte gözaltına aldılar.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Z.S.'nin yaşlı kadını öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Z.S ve eşi F.Y., emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Suçunu kabul eden Z.S. tutuklanırken, olayla ilgisinin olmadığı kesinleşen F.Y. serbest bırakıldı.

Öte yandan Z.S.'nin yaşlı komşusunu 1 adet altın bilezik, 1 adet altın zincir, 2 adet altın yüzük ve 1 çift küpe için öldürdüğü öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 18:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?