5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Katliam zanlısı hakim karşısında

Mersin'de oturdukları apartman dairesinde anne ve babası ile ağabeyini öldürdüğü iddiasıyla aranırken Batman'da yakalanarak Mersin'e getirilen zanlı, adliyeye sevk edildi.

Mersin'in merkez Yenişehir ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi 2023. Sokak'taki Özdemir Apartmanı'nda yaşanan aile katliamının zanlısı olarak aranan üniversite öğrencisi G.U. (26), dün öğle saatlerinde Batman'da bir otelde yakalanarak Mersin'e getirildi.

Katliamda kullandığı suç aleti tabancayla birlikte yakalanan zanlı, bu sabah emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mersin Adliyesi'ne yoğun güvenlik önlemleri altında getirilen G.U., gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

G.U.'nun polisteki ifadesinde, ailesini borç yüzünden öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Zanlının poliste verdiği ilk ifadesinde, ağabeyinin bir arkadaşıyla birlikte Afyonkarahisar'da fotoğrafçı dükkanı açtığını, ancak bir süre sonra işletemeyerek kapattıklarını, tüm resmi evrakları kendi üzerine olan bu iş yeri nedeniyle icra işlemleri başlayınca evde sık sık tartışmalar yaşandığını anlattığı kaydedildi.

Olay günü de sabaha kadar bu yüzden tartıştıklarını belirten zanlı, sonrasında evde bulunan tabancayla annesini, babasını ve kardeşini öldürerek kaçtığını söyledi.

Olaydan sonra Batman'a kız arkadaşını görmeye gittiği öğrenilen zanlının, kız arkadaşı ile telefonla görüştüğü, yüz yüze yapacağı görüşmenin ardından da intihar etmeyi planladığı öğrenildi. Zanlının, bu yüzden tabancasında 2 adet mermiyi sakladığı belirtildi.

Önceki gün Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki Özdeniz Sitesi A Blok 7. kat 15 numaralı evde oturan Uğuz ailesinden 2 gündür haber alamayan komşularının polise haber vermesi üzerine çilingir yardımıyla girilen dairede Ünal Uğuz (54), eşi Sultan Uğuz (56) ve oğulları Serdar Uğuz (30) tabanca ile öldürülmüş halde bulunmuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 11:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?