4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kavak mantarı köylünün besin kaynağı

KAVAK MANTARI KÖYLÜNÜN BESİN KAYNAĞI

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Kavak köyünde kesilmiş eski kavak ağaçlarının köklerinde yetişen mantarlar köylülerin besin kaynağı oldu.

Kavak mantarlarının kültür ve kırmızı mantarlardan daha lezzetli ve protein deposu olduğunu belirten 69 yaşındaki Ali Serin, "Aralık ve ocak aylarında yağmurların ardından açan güneşle birlikte eski kesilmiş kavak ağaçlarının köklerinde doğal olarak kavak mantarları oluşuyor. Özellikle dere kenarlarındaki kavak köklerinde oluşan mantarlar önemli bir besin kaynağıdır. Kendimi bildim bileli kavak mantarı yerim, daha hiçbir zararını görmedim. Çok az miktarda bulunan kavak mantarını uzun yıllardır yiyoruz.Kesinlikle zehirli değildir. Özellikle közleme ve kavurmasını yapıyoruz" dedi.

1 kilogram mantar için 2 kilogram et parası ödediğini belirten Serin, "Ben yaşlı olduğum için her yeri gezip dolaşamıyorum. Gençler dere kenarlarındaki kavak köklerinde buldukları mantarları bana getiriyorlar. Ben de satın alıyorum. Kavak mantarlarını ete tercih ederim. Mantardaki protein ve lezzet kuzu etinde bile yok" diye konuştu.

KAVAK MANTARI KÖYLÜNÜN BESİN KAYNAĞI
KAVAK MANTARI KÖYLÜNÜN BESİN KAYNAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 11:34:00
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 11:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?