1
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Kavrulacağız!

Tüm yurdu etkisi altına alan sıcaklar, Doğu Akdeniz Bölgesi’nde bugünden itibaren daha da artacak. Hafta sonu sıcaklar iyice bunaltıcı hale gelirken, gölgede 42 dereceye kadar çıkacak sıcaklık, nem oranının artmasıyla 45 derece ve üzerinde hissedilecek.

Adana 6. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan meteorolojik uyarıda, Doğu Akdeniz Bölgesi’nde hava sıcaklığının bugünden itibaren artacağı bildirilerek, etkili sıcak havaya karşı vatandaşlar uyarıldı.

İncirlik Meydan Meteoroloji Müdürlüğü’nün ölçümlerine göre, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis’te hava sıcaklığı 3 ile 5 derece yükselecek. Bunaltıcı sıcaklar 16 Temmuz 2012 Pazartesi gününe kadar devam edecek ve sıcaklık gölgede 38-42 dereceler arasında seyredecek. Nem oranının artması hissedilen sıcaklığın da artmasına neden olacak.

Rüzgarın genelde kuzey ve doğu yönlerden, öğleden sonra güney ve batıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Yetkililer, sıcak ve kuru havanın oluşturacağı olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda ilgilileri ve vatandaşları uyardı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2012 Perşembe 18:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?