30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Kavun hasadı başladı

SİLİFKELİ İKİ ÇİFTÇİNİN ÜRETTİĞİ KAVUNUN HASADINA BAŞLANDI

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesinde kavun hasadı başladı. Üreticinin beklentilerini karşılayan fiyatlar ise yüzleri güldürdü.

Silifke'de Adil Kurt ve Ömer Kurt isimli çiftçilerin ortak ektiği kavunun hasadına başlanırken, kilosu 2,5 TL'den satılıyor. "Antalya Kumluca üretir de biz üretemez miyiz" diyerek kavun üretimine başladıklarını belirten Adil Kurt ve Ömer Kurt, serada daha önce domates üretimi yaptıklarını, birkaç yıldır ise domatese alternatif olarak kavun üretimi yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Bu yıl birkaç serada üretimi yaptıkları kavun serasından dönümünden 15 ton ürün beklediklerini dile getiren Adil Kurt, ürettikleri kavunların tüccarlar aracılığıyla yurt içinde tüketildiğini, hatta komisyoncuların da sırada beklediğini ve kendi aralarında kavunları almak için yarıştıklarını kaydetti.

Bir kavunun ortalama 1,5 ila 4 kilo geldiğini vurgulayan Ömer Kurt, fiyatların da iyi olmasıyla yüzlerinin güldüğünü ve tüm çiftçilere serada kavun üretimi yapmalarını tavsiye ettiğini söyledi.

Talebin lezzetli aroması ve cinsi nedeniyle büyük önemi olduğunu vurgulayan Ömer Kurt, çitirex cinsi kavunun birinci hasadının Mayıs ayı başında başladığını ikinci hasadının ise 1 Haziran'da yapılacağını kaydetti. Domates kadar büyük dalları olan kavunun kaliteli olması için bir fidandan üç kavun alındığının altını çizen Ömer Kurt, üçten fazla kavunun biraz küçük olduğunu fakat lezzeti ve aromasında bir değişiklik olmadığını belirtti.

Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün ise yaptığı yazılı açıklamada ilçe genelinde 50 dekar arazide dikimi yapılan kavundan 100 ton ürün beklediklerini bunun 15 dekarının örtü altında yetiştirildiğini kaydetti.

SİLİFKELİ İKİ ÇİFTÇİNİN ÜRETTİĞİ KAVUNUN HASADINA BAŞLANDI
SİLİFKELİ İKİ ÇİFTÇİNİN ÜRETTİĞİ KAVUNUN HASADINA BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2011 Cumartesi 11:53:05
Güncelleme :14 Mayıs 2011 Cumartesi 13:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?