5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kayacı Vadisi tanıtımla marka olur

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Kayacı Vadisi'nin Mersin turizmi açısından marka olabilecek bir yer olduğunu söyledi.

Erdemli'ye bağlı Limonlu beldesi ve Kayacı Köyü sınırları içinde yer alan Kayacı Vadisi'nde incelemelerde bulunan Kaymakam Özefe, ilçede bulunan doğal ve tarihi güzelliklerin uluslararası düzeyde tanıtılması gerektiğini belirterek, "Ülkemizin birçok güzel yerleri var, ancak burası gerçekten özellikli bir yer. Denize oldukça yakın olmakla birlikte dağların ve vadinin yeşilliği can alıcı bir güzelliği ortaya çıkarıyor. Yaz aylarında sıcaktan sığınılan derin bir liman olarak karşımıza çıkıyor. Kış aylarında ise sessiz sakin, insanların kendilerini dinleyebileceği bir ortam olarak alternatif bir mekan oluyor" dedi.

Vadinin tabi dokusu yanında sürekli coşkun akan deresiyle essiz bir yer olduğunu ifade eden Özefe, "Burası yöre insanımız tarafından biliniyor ve tanınıyor. Ancak bizim isteğimiz Mersin dışında da tanınan bir yer olması. Uluslararası düzeyde tanıtımının yeterince gerçekleştirilebilmesidir" diye konuştu.

Vadi içindeki tesislerinde iyileştirilmesi gerektiğini dikkat çeken Özefe, "Tanıtımın yanında gelen yerli ve yabancı turistlerin isteğini karşılayabilecek tesislerin olması çok önemli bir etken. Gelenlerin günübirlik değil de, vadi içinde olmasa bile buraya yakın noktalarda konaklama yapabileceği mekanlar oluşturarak, bu bölgeleri turizm yönünden geliştirilmesi gerekmektedir" dedi.

Yöreye gelecek turistlerin artmasının, turizm gelirlerinin artması anlamı taşıdığının altını çizen Özefe, "Burası önemli bir değer ve Mersin turizmi açısından marka olabilecek bir yer. Burada yapılacak bir tanıtımın, bölgenin turizm etkinliğine olumlu yansımalarının olacağını düşünüyorum. Elimizdeki bu tabloyu anımsatan güzelliği iyi değerlendirmemiz ve korumamız gerekiyor " şeklinde konuştu.
Kaymakam Özefe, yaptığı incelemeler sırasında tesis işletmecilerinden bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerle ilgili bilgiler aldı.

İşletmecilerden Kazanfer Baş, özellikle yaz aylarında bölgenin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, "Vadiye Adana başta olmak üzere Gaziantep ve Ankaralı yerli turistler ilgi gösterirken en çok yabancı turist ise Hollanda, İtalya, Belçika ve Almanya'dan geliyor. Yurt dışından gelen gurupların çoğunluğunu da öğrenciler oluşturuyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 12:40:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?