5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kayamakam odası sınıf oldu

Mersin'in merkez ilçesi Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, ilçenin her açıdan kalkınmasını hedeflediklerini ve bu kapsamda da eğitime önem verdiklerini ifade ederek, "Makam odamda dahi saat 17.00'dan sonra Avrupa Birliği (AB) projelerine yönelik olarak İngilizce kursu veriliyor" dedi.

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan; 'Resim ve El Sanatları Sergisi', Suphi Öner Öğretmenevi Sergi Salonu'nda meraklısının beğenisine sunuldu. Serginin açılışına ise; Vali Yardımcısı Kaya Çıtak, Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Vali Yardımcısı Çıtak, kadının toplumda ikinci plana itildiğini ve bu durumun da kabul edilemeyeceğinin altını çizdi. Çıtak, bugün gelinen noktada Türkiye'de kadınlardaki okuma-yazma oranının istenilen seviyede olmadığına dikkat çekti. Türk toplumunun temelinin aile, ailenin temelini de kadının oluşturduğunu vurgulayan Çıtak, "Nasıl bir Türkiye istiyorsak, kadınlarımıza o derecede önem vermeliyiz. Çünkü geleceğin nesilleri annelerin elinde yetişiyor" ifadesini kullandı.
Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülen çalışmaları önemsediklerini kaydeden Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal da, bu kapsamda da açılan kurs sayısını her yıl, bir önceki yıla göre yüzde 100 arttırmak istediklerini anlattı. Kartal, büyük hedeflerin peşinde olduklarını ve bu kapsamda da ilçedeki her insana ilgi alanları ve yeteneklerine göre yetiştirmek istediklerini dile getirdi.

Kendi makam odasının dahi eğitime tahsis edildiğine işaret eden Kartal, mesai saati bitimi olan 17.00'dan sonra makamında AB projelerine yönelik olarak İngilizce Kursu verildiğine dikkat çekti. Kartal, "Bu durum bile halk eğitim konusuna verdiğimiz önemi açıkça ortaya koyuyor. Bundan sonraki süreçte Yenişehir'i her yerde göreceksiniz" dedi. Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 14:02:17
Güncelleme :25 Ocak 2009 Pazar 14:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?