4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kaybolan çocuk aranıyor

KAYBOLAN ENGELLİ ÇOCUK KARADAN VE HAVADAN ARANIYOR

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Yenisu köyünde arkadaşları ile oynarken kaybolan zihinsel engelli çocuk yapılan aramalara rağmen bulunamadı.

Yenisu köyündeki dedesinin yanına Annesi Medine Avcı(33) ve ablası Cansu Avcı(12) ile birlikte ziyarete gelen Emir Şahin Avcı(9), 14 Temmuz Çarşamba günü köyde bulunan çocuklarla oynarken saat 11.30 sularında kaybolduğu tespit edildi.

 

JANDARMA VE KÖYLÜ EMİR ŞAHİN İÇİN SEFERBER OLDU

Olayın ardından İlçe Jandarma Komutanlığı'na, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'ne ve köylülere çocuğun kaybolduğu haberi verildi. İlk gün jandarma ve köylüler karadan, Orman İşletme Müdürlüğü ise helikopterle havadan geniş çaplı arama yaptı. Gecenin geç saatlerine kadar yapılan tüm aramalar sonuç vermedi.

Aile, jandarma, köylüler ve helikopterlerle yapılan arama çalışmalarına Adana ve Mersin İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Köpek Timinden gelen 'Zühre' adlı iz takip köpeği ile devam edildi. Köyde bulunan tüm evler, dereler, geçitler, bahçeler, ormanlık alanlar ve yıkıntılar didik didik arandı. Ama bu aramalardan da bir sonuç alınamadı. Arama çalışmalarına bugün de devam ediliyor.

 

BABA ONAY AVCI, ACI HABERİ KÖYE GELİNCE ÖĞRENDİ

Bu arada Diyarbakır Jandarma Özel Harekat Taburu'nda Uzman Çavuş olarak görev alan ve Diyarbakır'da bulunan baba Onay Avcı ise kayınbabasının rahatsızlandığı söylenerek köye çağrıldı.

Oğlu Emir Şahin Avcı'nın kaybolduğu haberini köye geldiğinde öğrenen baba Onay Avcı, "Oğlumun kaybolduğu gün Diyarbakır'da görevdeydim. Beni telefonla arayarak kayınbabamın rahatsızlandığını söylediler. Ben de bunun üzerine izin alarak köye geldim. Olayın aslını burada öğrendim. 4 gündür yapılan aramalar bir sonuç vermedi ama aramalarımıza onu sağ ya da ölü olarak buluncaya kadar devam edeceğim" dedi.

"Dere tepe demeden her taşın altına bile bakıyoruz" diyen köy Muhtarı Hayati Akdeniz, "Köyümüze dedesinin yanına gezmeye gelen ve Çarşamba günü kaybolan Emir Şahin Avcı için tüm köylüler seferber olduk. Yaklaşık 3 gündür aralıksız arama çalışmalarına devam ediyoruz. Arama çalışmalarına Yenisu köylülerinin yanı sıra civar köylerden gelenler de katılıyor. Tek ümidimiz Emir Şahin Avcı'yı sağ olarak bulmaktır" diye konuştu.

Yakınlarının meraklı bekleyişi devam ederken, anne Medine Avcı, jandarmaya oğlunu bulmaları için yalvarıp sinir krizleri geçirdi.

Arama çalışmaları aralıksız devam ederken köy merkezinde bulunan caminin minaresinden Emir'in Annesi Medine ve ablası Cansu kaybolan Emir Şahin'e, "Emir seni camide bekliyoruz", "Emir eve gel denize götüreceğiz", "Emir Diyarbakır'dan baban senin için geldi" şeklinde çağrılarda bulundular.

KAYBOLAN ENGELLİ ÇOCUK KARADAN VE HAVADAN ARANIYOR
KAYBOLAN ENGELLİ ÇOCUK KARADAN VE HAVADAN ARANIYOR
KAYBOLAN ENGELLİ ÇOCUK KARADAN VE HAVADAN ARANIYOR
KAYBOLAN ENGELLİ ÇOCUK KARADAN VE HAVADAN ARANIYOR
KAYBOLAN ENGELLİ ÇOCUK KARADAN VE HAVADAN ARANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 11:20:05
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 15:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?