4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kayıp ağabeyini MSN'den arıyor

KAYIP ASKER AĞABEYİNİ MSN'DEN ARIYOR

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 18 aydır kayıp olan asker Sadullah Tömen'in 15 yaşındaki kız kardeşi Hilal Tömen, MSN'de ağabeyinin şifresini kullanıp, arkadaşlarına ileti göndererek onu bulmaya çalışıyor.

56 yaşındaki Mehmet ve 55 yaşındaki Mehriban Tömen çiftinin 4 çocuğundan birisi olan Sadullah Tömen'den 18 aydır haber alınamıyor.

Askerken izine geldiği memleketi Tarsus'tan izin dönüşü Yüksekovada'daki birliğine katılmak üzere ilçeden ayrılan 24 yaşındaki Sadullah Tömen'in sır dolu kayboluşu ailesini perişan etti.

Gaziler Mahallesi, 1849. Sokak numara 15'te oturan ve Tarsus'tan 22 Şubat 2008'de Safranbolu ilçesine jandarma olarak acemi birliğini yapmak üzere askere sevk edilen, buradaki eğitimin ardından önce Hakkari Jandarma Komutanlığı'na daha sonra ise Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı'na dağıtımı yapılan, 24 yaşındaki Sadullah Tömen, 2 ay burada görev yaptıktan sonra ailesinin yanına 1 aylık izine geldi.

İznini tamamlayan Sadullah Tömen ailesi tarafından 1 Ağustos 2008'de Elazığ'daki toplanma merkezine katılmak üzere yolcu edildi.

Yaptığı seyahatin ardından Elazığ'a gitmesi için ailesi tarafından yolcu edilen Sadullah Tömen ailesini telefonla arayarak, "Ben Elazığ'a ulaştım, birliğime katılacağım" dedi.

Oğullarının asker ocağına dönmesiyle normal yaşamını sürdüren aile, daha sonra oğullarından ses seda çıkmayınca oğullarına bir türlü ulaşıp görüşemedi.

Aile daha sonra Sadullah'ın birliğinden bir komutan ile irtibata geçerek, oğullarının durumunu sordu. Komutan, "Oğlunuz birliğine katılmadı" dedi.

Bu haber ile şaşkına dönerek endişeye kapılan aile oğullarının izini süremeye çalıştı.

Önce Sadullah'ın birliğini arayarak asker arkadaşlarından bilgi almaya çalışan aile, buradan bir sonuç alamayınca durumu Tarsus Askerlik Şubesi'ne, Cumhuriyet Savcılığı'na ve emniyet güçlerine bildirdi.

Aradan geçen 18 aylık süreye rağmen oğlundan bir haber alamadıklarını hayatından endişe duyduklarını dile getiren anne Mehriban Tömen, "Bizim dışımızda oğlumu arayan yok, ne sağ olduğu, ne ölü olduğu belli ne asker firarisi olduğu belli. Kimse arayıp sormuyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Oğlumdan 18 aydır ses seda yok. Yetkililer bu konuda bize bir açıklama yapsın ve oğlumuzun akıbetini araştırsın" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Bilgisayarının başında her gün gözyaşı döken Hilal, ağabeyinin MSN'inden, 'Ben Sadullah'ın kız kardeşiyim abim 18 aydır kayıp yerini biliyor musunuz' diye yazarak ileti gönderiyor.

Hilal, "Ağabeyimin MSN'sini açıyorum. Arkadaşlarına hep ileti gönderiyorum, ama hiç biri açmıyor. Hiçbir şey göndermiyorlar. Merhaba Ben Sadullah'ın kız kardeşiyim, abimden haber alamıyoruz, ağabeyimi gördünüz mü' diye yazılar yazıyorum MSN'sine ama kimse cevap yazmıyor" diye konuştu.

KAYIP ASKER AĞABEYİNİ MSN'DEN ARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 15:57:01
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 18:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?