8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Kayıp olan gencin öldürüldüğü ortaya çıktı

Mersin'de 1 aydır kayıp olduğu bildirilen 23 yaşındaki Murat Elçiboğa'nın öldürüldüğü ortaya çıktı. 

Mersin'in Çilek Mahallesi'ndeki evinden 28 Nisan 2007 tarihinde ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Murat Elçiboğa'nın cesedinin, 2 Mayıs'ta Anamur ilçesi sahilinde jandarma ekiplerince denizden çıkarıldığı, ancak ailesine ulaşılamayınca Adana Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı otopsinin ardından Adana'da kimsesizler mezarlığında toprağa verildiği öğrenildi. 

Çocuklarından günlerce haber alamayan ve başına kötü bir şey gelmesinden endişelenen Elçiboğa ailesi, tüm karakol ve hastanelere haber vermiş, son olarak savcılığa başvurmuştu. Gazetelerde yer alan haber üzerine Anamur Jandarma İlçe Komutanlığı görevlileri, 2 Mayıs Çarşamba günü Anamur sahilinde denizden çıkardıkları ve üzerinden kimlik çıkmayan bir cesedin kayıp gence ait olabileceği şüphesiyle Elçiboğa ailesine telefonla ulaştı. 

Haber üzerine Mersin'den Anamur'a giden baba Abdal Elçiboğa ve oğlu Vedat, çıkarılan cesede ait video görüntülerini izledi. Baba-oğul, cesedin Murat Elçiboğa'ya ait olduğunu teşhis etti. Kardeşinin kolları ve bacakları kırıldıktan sonra tabancayla öldürülmesine bir anlam veremediğini söyleyen ağabey Vedat Elçiboğa, Murat'ın hiç kimseyle sorunu olmayan çok sakin bir insan olduğunu belirterek, "Hiçbir akraba ya da tanıdığımız kimsenin olmadığı Anamur'da kardeşimin ne işi vardı, bunu hak edecek ne yaptı, anlayamıyorum. Yüreğimi kopardılar. Hepimiz yıkıldık. Önce Allah'a sonra devlete güveniyorum. Katilleri bulunsun ve en ağır cezaya çarptırılsınlar" dedi. 

Vedat Elçiboğa, Adana'da kimsesizler mezarlığında toprağa verilen cenazeyi Mersin'e getirmek için savcılığa başvuracaklarını da sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 13:26:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?