4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kayısı ağaçları çiçek açtı

MUT'DA KAYISI AGAÇLARI ÇİÇEK AÇTI

Mersin'in Mut ilçesinde kayısı ağaçları, yalancı bahara aldanarak çiçek açtı. İlçe Tarım Müdürlüğü ise çiftçileri dona karşı uyardı.

Ülkenin bir çok bölgesinde soğuk hava koşulları hayatı olumsuz etkilerken, Mersin'in Mut ilçesinde bahar havası yaşanıyor. Mart ayında beklenen kayısı çiçekleri, havaların güneşli geçmesine aldanarak Şubat ayı ortasında açtı.

Yalancı bahara aldanan kayısı ağaçları beyaza bürünürken, İlçe Tarım Müdürlüğü ise üreticilere don uyarısı yaptı. Mut İlçe Tarım Müdürü Levent Abaş, bahçe bitkileri üzerine umut olan ilçede, erkenci sofralık kayısıların, havaların iyi gitmesiyle birlikte çiçek açma dönemine girdiğini belirterek, bu dönemde erkenci çeşitleri bekleyen en önemli tehlikenin, don olduğunu kaydetti.

Üreticilerin bu dönemde, don tehlikesine karşı meteoroloji ihbarlarını da göz önünde bulundurarak sisleme veya pervane yöntemiyle gerekli tedbirleri almaları gerektiğine işaret eden Abaş, ayrıca Tarım Bakanlığı'nın yürüttüğü tarım sigortaları kapsamında da sigortalarını yaptırmalarını istedi.

Bahçe sahiplerinin bundan sonra yapması gereken bir başka hususun da meyve kalitesini arttırmak için seyreltme işlemi olduğunu kaydeden Abaş, son dönemde bahçelerdeki arı faaliyetinin arttığını, ancak bunun için henüz bir ilaçlamaya gerek olmadığını söyledi. Abaş, üreticilere, bahçelerdeki zararlılara karşı ruhsatlı ilaç kullanmaları yönünde de uyarılarda bulundu.

MUT'DA KAYISI AGAÇLARI ÇİÇEK AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 13:38:05
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 14:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?