5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kaymakam Damatlar dert dinledi

KAYMAKAM DAMATLAR, NAKLEYİCİLERİN DERTLERİNİ DİNLEDİ

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Nakliyeciler ve Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Sadettin Turgut'u ziyaret edip, kamyoncuların yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Damatlar'ı makamında ikinci Başkan Ali Şahin ve yönetim kurulu üyesi Hüseyin İpek'le birlikte Nakliyeciler ve Taşıyıcılar Kooperatifi Sosyal tesislerinde ağırlayan Kooperatif Başkanı Turgut, öncelikli olarak Taşucu'nda mermer ocağına giden ve yeni yapılan yolun malzemeli bakımının gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Daha önce mahalle arasından giden yolu kullandıklarını ifade eden Turgut, "Mermer taşıyan kamyonlarımız daha önce bu yolu kullandığı için ses kirliliği yapmasının yanında can güvenliği açısından da tehlike oluşturuyordu. Ocağı işleten Med-Mar firması da bu sorunu bildiği için ocaktan Taşucu çıkışına kadar yeni bir yol açma çalışmasını gerçekleştiriyor. Ancak 5 kilometre civarındaki bu yola malzemeli bakım yapılması gerekiyor. Bunun yanında OSB'deki çalışmaların hız kazanarak fabrikaların bir önce yükselmesini istiyoruz. Böylelikle hem ekonomi canlanır, hem de kamyoncularımız buradan kazanç elde eder. Seka Limanının da yat limanı olacağı duyumlarını alıyoruz. Bu limanın bir bölümünün normal şekilde çalışmasını istiyoruz. Çünkü kamyoncularımız buraya gelen gemilerdeki çimento, konteynırları taşıyorlar. Seka kapandı kamyoncuların beli büküldü, limanda kapanırsa kamyoncuların beli iyice bükülecektir. Mara köyümüzde ise limon depoları var. Ancak limon depolarının sayısı oldukça az. İlçemizde üretilen limonların büyük bir bölümü Ürgüp'e götürülüyor. Burada limon depoları sayısını arttırırsak bacasız fabrika gibi olacaktır" dedi.

Kaymakam Damatlar da, "Uygun bir zamanda mermer fabrikasına giden yolda inceleme yapalım ve neler yapabileceğimizi yerinde görelim. OSB'deki çalışmalarımız ise hızla devam ediyor. Alt yapı çalışmaları sürüyor. İçme suyu ihalesi de yapıldı ve çalışmalar en kısa zamanda yapılacak. Seka Limanının yat limanı olma konusu Haziran ayında Resmi gazetede yayımlandı. Mara'daki limon depolarını da yapacağımız geziyle inceleyeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 12:20:04
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 15:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?