5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kaymakam Gökmerdan'dan inceleme

Mersin'in Tarsus İlçe Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Tarsus Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tarsus Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürü Zeyni Aktaş'ın verdiği brifingi dinleyen Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, "Enstitünün, kapanma aşamasına gelen ancak idareci ve personelin üstün gayretleriyle aşama kaydetmesi bizleri memnun etti. İnanıyorum ki bu işletme ileri dönemde desteğe ve bilgiye ihtiyaç duyan çiftçilerimiz için önemli projeleri hayata geçirecek" dedi.

Kaymakam Gödekmerdan'a enstitüde yapılan çalışmaları anlatan Tarsus Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürü Zeyni Aktaş, "4 çalışma sahamız olan toplam 1617 dekarlık alanda 64 çalışanımız ile yürüttüğümüz projelerde üretim alanında ve araştırma alanında bir çok başarıya imza attık. Enstitümüzün amacı, kaliteli, nitelikli konusunda uzman güvenilir personelle yöre çiftçimizin toprak ve su kaynaklarını en etkili biçimde nasıl kullanmaları gerektiği konusunda yardımcı olma, konu araştırmacılarına ve müteşebbisler ile modern çiftçilere gerekli daneleri hazırlamaktır" şeklinde konuştu.

Enstitüsü Müdürü Zeyni Aktaş, 2009 yılı için 11 proje ürettiklerini ifade ederek projelerin onay görmesi ve hayata geçirilmesi durumunda bölge kalkınmasında önemli bir görevi üstleneceklerinin altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 18:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?