5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kaymakam köy gezilerine başladı

KAYMAKAM DAMATLAR, KÖY GEZİLERİNE BAŞLADI

Çorum Vali Yardımcısı iken Silifke Kaymakamlık görevine atanan Fatih Damatlar, hem köyleri tanımak hem de sorunları yerinde görmek için köy gezilerine başladı.

Kaymakam Damatlar ilk ziyaretini ise yayla köylerinden Gündüzler Köyü'ne yaptı. Kaymakam Fatih Damatlar'a köy ziyaretinde Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı, Sağlık Grup Başkanı Deniz Kayam, Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan, İlçe Müftüsü Bekir Kaplan, İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, Halk Eğitim Müdürü Musa Köroğlu, Tedaş Müdürü Mahmut Tece, Metin Kömbe eşlik ettiler.

Gündüzler Köyü'nde Sağlık evi, eski ilköğretim okulu, imam evi ve köy içi yollarında inceleme yapan Kaymakam Damatlar, daha sonra köy kahvesinde köylünün sorunlarını dinledi.

Her köyü tek tek gezip tanıyacaklarını, o köyün hakkında her şeyi öğreneceklerini ve çalışmalarını buna göre yapacaklarını belirten Damatlar, "Bölgeyi tanımak ve sorunları yerinde tespit edebilmemiz için ilgili daire müdürlerimiz ile birlikte köylerimizi tek tek gezip, köylünün ihtiyaç ve dileklerini yerinde dineleceğiz. İlk köy gezimize Gündüzler köyü ile başladık" dedi.

Köy kahvesinde Kaymakam Fatih Damatlar'a sorunlarını anlatan Gündüzler köyü halkı en büyük sorunlarının içme suyu olduğunu belirttiler. Aksıfat İçme Suyu Birliğinden yararlandıklarını belirten köylüler, suyun 15 günde bir kez verildiğini bununda da yeterli olmadığını söyleyerek, düzenli akan su istediler.

KÖYÜN EN ÖNEMLİ GELİR KAYNAĞI BAĞCILIK

Gündüzler köyünün tamamı bağcılıkla uğraştığını belirtirken üretilen ürünlerin çok düşük paralara satıldığını ifade ettiler. Köylüler, "Şehir merkezinde 2 liraya satılan üzümü tüccar bizden 30-40 kuruşa alıyor. Üzümü her türlü değerlendirmeye çalışıyoruz. Hem sofralık, hem şaraplık üzüm üretiyoruz. Yaş olarak satamadığımız üzümlerimizi ya kurutuyoruz, ya da pekmez yapıyoruz. Yaş üzümü kilosu 40 kuruştan, kuru üzümü 1 lira 50 kuruştan, pekmezi ise 5 liradan satıyoruz" şeklinde konuştular.

Bölgede ayrıca küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, ceviz, badem, elma, nohut ve hububat üretimi yapıldığını belirten köylüler, son dönemlerde üretilen elmanın da ellerinde kaldığını, tüccarların elmayı hiç sormadığını belirttiler.

Hiçbir iş için önceden söz vermediğini belirten Kaymakam Damatlar, "İnsanlarımızı vaatlerle kandırmak yerine yapılan işin ardından konuşmasını severim. Bugün burada notlarımızı aldık. Eksiklikleri yerinde gördük. Halkımızın taleplerini ve dileklerini dinledik. Bizlerde Silifke kaymakamlığı olarak elimizden geleni yapacağız" dedi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un projesi olan "Kırsal Nüfusu Bilgiye Ulaştırma" projesi kapsamında Gündüzler Köyü Muhtarı Durhasan Gökçe, köylerinde de bilgisayar eğitimi verilebileceğini, geniş katılımın olacağını belirterek, Kaymakam Damatlar'dan kurs açılmasını istedi.

KAYMAKAM DAMATLAR, KÖY GEZİLERİNE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 11:44:03
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 12:38:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?