4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kaymakam öğrencilerle yemek yedi

21 OKULDA 2 BİN 358 ÖĞRENCİYE SICAK YEMEK

Mersin’in Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Erdemli’de taşımalı eğitim görülen 21 okulda 2 bin 358 öğrencinin yemek ihtiyacının Erdemli Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) tarafından karşılandığını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necati Gör ile birlikte köy gezileri kapsamında Karayakup köyü ilköğretim okulunda incelemelerde bulunan ve öğrencilerle birlikte yemek yiyen Kaymakam Özefe, “Erdemli’de taşımalı eğitim gören öğrencilerin bulunduğu 21 okulda 2 bin 358 öğrencinin günlük yemek ihtiyacı en iyi şekilde karşılanmaktadır. Hazırlanan yemekler ise sürekli denetlenmektedir” dedi.

Öğrencilere yemeklerin sıcak servis edilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Özefe, “Öğrencilerle birlikte sık sık yemek yiyerek onlarında görüşlerini alıyoruz. Yemekleri çok lezzetli bulduklarını bizlere aktarıyorlar. Bu sevindirici bir gelişmedir. Öğrencilerimizin gelişme çağında beslenmesi çok önemli. Bu açıdan konunun hassasiyeti var. Öğrencilerimize sunulan çeşitte onları yemek masasına çeken bir başka unsur” diye konuştu.

Karayakup Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Soner Ekiz de geçmiş yıllarda öğrencilerin kendilerine sunulan yemek yerine sadece ekmeği alarak dışarıda yediklerini belirtti. Ekiz, “Geçmiş yıllarda çocuklar kendilerine verilen yemekleri yemek yerine sadece ekmeklerini ellerine alıp dışarıda yerlerdi. Şimdi ise tam tersi, öğrencilerimiz yemekleri heyecanla bekliyorlar. Yemekler Öğretmenevi tarafından hazırlandığından bu yana öğrencilerimiz hem sıcak hem kaliteli ve sağlıklı yemek tüketmeye başladılar. Öğrencilerimiz yemeklerini tüketince birçoğu yeniden yemek almak istiyor. Bu güzel bir gelişme. Yemekhanenin dışına ne ekmek çıkıyor, ne de yemek” dedi.

Erdemli Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürü Mehmet Güven ise “Öğretmenevimizin restoranında yemeğin kalitesi ne ise öğrencilere verilen yemeğin kalitesi de o. Öğrencilerimizin özellikle de büyüme çağında olmaları noktası çok önemli. Yemeklerin kaliteli, besleyici olması gerekiyor. Onları yemek masasına çekmek gerekiyor. Usta aşçılarımız bunu başardılar. Onların pişirdiği yemekler, ocaktan indiği haldeki sıcaklığı ile öğrencilere servis ediliyor. Yemek çeşidinin de artması öğrencilerimizi memnun etti” şeklinde konuştu.

Öğrenciler, kendilerine yemek dağıtıp kendileri ile aynı masada yemek yiyen Kaymakam Özefe ile hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

21 OKULDA 2 BİN 358 ÖĞRENCİYE SICAK YEMEK
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 17:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa durmaz IP: 81.215.165.xxx Tarih : 12.12.2009 19:41:28

erdemliye boyle kaymakamlar layık teşekkurler kaymakam beyim var ol