3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kaymakam Özefe köyleri geziyor

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, ilçeye atanmasının ardından ilk kez köy gezilerine başladı.

Köy gezileri kapsamında Erdemli'ye bağlı Akpınar Köyü'ne giden Kaymakam Özefe burada köylülerin içme suyu konusunda yaşadığı sıkıntıları dinledi.

Köylünün bu yaz içme suyu konusunda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya geldiğini belirten Köy Muhtarı Hüseyin Serin, köylerinde bulunan ve Roma döneminden kalma tarihi su kuyusu ve bu kuyudan beslenen 250 metre mesafedeki çeşmelere ulaşan kanalın ağaç kökleri tarafından kapandığını, bu sebeple de tarihi çeşmelerden su akmadığını, sorunun çözümü için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Köylerine gelen içme suyu şebekesinin kimliği belirsiz kişilerce kırılarak tahrip edildiğini de anlatan Serin, balta ile kesildiği sanılan plastik boruları ve su vanalarını Kaymakam Özefe'ye göstererek, "Boruların tahrip edildiği noktaları bulmak oldukça zor oluyor ve her tahribatın onarılması ise 700-800 YTL'yi buluyor. Bu sorunumuza bir çözüm bekliyoruz. Bu kişilerin kimler olduğu bulunsun ve gereken yasal işlem başlatılsın istiyoruz" dedi.

Kaymakam Özefe de köylülere hitaben bir konuşma yaparak, Erdemli'yi tanımak ve köylüler ile tanışmak için bir dizi geziye başladığını ve köylülerin sorunlarını dinleyerek notlar aldığını ifade etti. Özefe, köy içme suyu şebekelerinin tahrip edilerek, hizmetlerin engellenmeye çalışılması ve köylülerin mağdur edilmesinin doğru bir davranış olmadığını belirterek, "Konuyla ilgili gerekli değerlendirmeyi en kısa sürede yapacağız. Köylülerimizin mağdur olmasını istemeyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 11:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?