5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kaymakam sorun dinledi

KAYKAMAK ÖZEFE, SANAYİ ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, sanayi esnafının ilçede imalata yönelik çalışmalar başlatmasının önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Sanayi esnafının sorunlarını ve isteklerini yerinde dinleyen Kaymakam Özefe, esnafa bol kazanç dileğinde de bulunarak, örs üzerinde çekiçle demir dövdü.

Özefe, “Sanayideki esnafımızı ziyaret ettik. Buradaki esnafımız malum bileğinin hakkı ile alın teri ve el emeği ile geçimini temin eden insanlarımız. Esnafımız ile belirli konularda istişare ettik. Sorunlarını dinledik. Sadece sanayi konusunda değil ilçemizi ilgilendiren diğer konularda da görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

Erdemli sanayisinde imalata yönelik çalışmaları görmekten son derece mutlu olduğunu ifade eden Özefe, “Burada yalnızca tamirat yapan değil, imalat yapan esnafımız olduğunu da gördük. Esnafımızın imalata yönelik çalışma başlatması bizleri son derece mutlu etti. Üretime yönelik çalışmalar yapılması önemsiyoruz. Özgün buluşları olan esnaflarımız var. Bunların her şekilde desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan da, odalarına kayıtlı 55 meslek gurubundan 550 esnafın bulunduğunu ve bunlardan 450’sinin faal olduğunu belirtti.

Ziyaret sırasında esnaflar ilçeye bir an önce turizmin gelmesi dileğinde bulundu.

Esnaflardan Ali Alav, esnaf olarak işlerinin turizm ile açılacağına inandıklarını belirterek, “Eğer turizm gelirse değil esnafın bütün ilçenin kaderi değişir. Ancak bu konuda herkesin üzerine düşen görevler var. Biz esnaflar olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. İlçemiz de birçok kültür mirası var ve bunun en iyi şekilde kullanılarak, avantaja dönüştürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Esnaf olarak bizde turizmi istiyoruz” dedi.

Esnaf gezisi sonunda Kaymakam Özefe, örs üzerinde çekiçle demir döverek, esnaflara bol kazanç dileğinde bulundu.

KAYKAMAK ÖZEFE, SANAYİ ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 12:37:04
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 14:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?