5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kaymakam'dan Akdere'ye ziyaret

KAYMAKAM DAMATLAR'DAN AKDERE BELDESİNE ZİYARET

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Akdere Beldesini ziyaret etti. Şehit Öğretmen Hamit Sütmen İlköğretim Okulu, eski sağlık ocağı ve Barbaros boğazında incelemelerde bulunan Kaymakam Damatlar, bir kahvehanede de vatandaşlarla sohbet etti.

İlk olarak Şehit Öğretmen Hamit Sütmen İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulunan Damatlar, buradan Barbaros boğazına geçti. Yolları bozuk ve su göletler oluştuğu için ulaşımın zor sağlandığı birinci derece SİT alanı olan Barbaros boğazı hakkında Müze Müdürü İlhame Öztürk, Kaymakam Damatlar'a bilgi verdi.

Barbaros boğazının doğal bir koy olduğunu, eski tarihlerde buranın bir kale ve kömür taşıma limanı olarak kullanıldığını ve saklı bir cennet koyu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şahin Akış, "Barbaros boğazında çevre düzenlemesi ve yol yapılmasını istiyoruz" dedi.

Ulaşımın zor sağlandığını, bölgede sebzecilikle uğraşıldığını ve çoğu zaman araçların gidemediğini belirten Akış, "Bölge birinci derece sit alanı olduğu için hiçbir müdahalede bulunamıyoruz. Silifke Kaymakamlığı ve Müze ile iş birliğinde burada bir çalışma yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Silifke Müze Müdürlüğü'nün karar merkezi olmadığını sadece koruyucu görevi olduğunu belirten Müdür İlhame Öztürk, "Burada bir çalışma izni alabilmek için Adana Anıtlar Koruma Kurulu'na başvuru yapılması gerekiyor. Oradan çıkan karar doğrultusunda çalışmalar yapılabilir" dedi.

Gezi kapsamında yol kenarındaki bir kahvehaneye uğrayıp, vatandaşların sorunlarını dinleyen Kaymakam Damatlar, vatandaşlara ve çiftçiye yapılan yardımlardan söz etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 13:47:03
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 14:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?