5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kaymakamdan karne hediyesi

Mersin'in Silifke ilçesinde Kaymakam Ahmet Beyoğlu, hayatında hiç deniz görmemiş Sarıaydın İlköğretim Okulu öğrencilerini karne hediyesi olarak denize götürdü.

Yaklaşık 2 ay önce yaptığı köy gezilerinde ziyaret edip görüştüğü Sarıaydın İlköğretim Okulu öğrencilerinden bir çoğunun hayatlarında hiç deniz görmediğini öğrenen Kaymakam Beyoğlu, derslerinde başarılı olan 40 öğrencinin ilk defa denizi görüp, denizde doyasıya yüzmelerini sağladı.

Beyoğlu, ilçeye 60 kilometre mesafedeki Torosların eteğinde bulunan Sarıaydın köyünde eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrencileri, yaptığı girişimler neticesinde Silifke Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsle ilçeye
getirilmesini sağladı. Beyoğlu, öğretmenleri nezaretinde ilçeye gelen öğrencileri, kaymakamlık toplantı salonunda kabul etti.

Öğrenciler, ziyarette kendilerine bu imkanı sağladığı için Beyoğlu'na çiçek vererek teşekkür ettiler. Beyoğlu da öğrencilere ilçenin tarihi ve doğa güzelliklerini anlatan kitap hediye etti. Daha sonra Kaymakam Beyoğlu tarafından, 23 Nisan Spor ve İzcilik Okulu Tesislerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan ve öğretmenleri nezaretinde gönderilen öğrenciler, ilk etapta denizi görmenin şaşkınlığını yaşadılar.

Öğrenciler daha sonra topluca Kaymakam Beyoğlu tarafından kendilerine alınan şort ve beraberinde getirdikleri tişörtleri giyip Müdür Alkan'la beraber ilk defa denize girmenin mutluluğunu yaşadılar.

Kaymakam Beyoğlu, öğrencilerin ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bundan yaklaşık 2 buçuk ay kadar önce kuzeydeki köylerimizi geziyorduk. Köy gezilerimizde öğrencilerle yaptığımız röportajda henüz daha Silifke'de yaşadıkları halde denizi görmediklerini üzülerek öğrendik. Kendilerine deniz sözü verdik. Okulun son haftası öğrencilerimizin denize girebileceği ve Silifke ören yerlerini gezebileceği en uygun haftaydı. Milli eğitim müdürlüğümüzle beraber güzel bir organizasyon yaptık. En uzak köyümüzden 40'ın üzerindeki öğrencimizi öğretmenleri ile beraber başta Silifke'ye davet ettik. Kaymakamlık makamında bizi ziyaret ettiler. Silifke kalesi, astım mağarası Ayatekla gibi ören yerlerini gezecekler" dedi.

Çocuklarla birlikte denize girip onların güvenliğini bizzat sağlayan 23 Nisan Spor ve İzcilik Okulu Tesislerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan da, "Öğrencilerimize dedik ki siz denizi hiç gördünüz mü? hiç görmediklerini söylediler. Tarihi yerleri de hiç görmemişler tabii ki, Astım mağarası, cennet, cehennem, Kızkalesi'ni biz bu sevgili yavrularımıza karne hediyesi olarak verdiğimiz gezi sözünü yerine getiriyoruz. Burada çocukların yaşadığı duygularını anlatmak çok zor. Bugün çocuklarımız ilk defa denizi gördüler. Biz öğrencilerimizi karne hediyesi olarak denize getirdik" diye konuştu.

İlk defa denize gören öğrenciler ise, "Biz hayatımızda denize hiç girmemiştik. Denizi sadece televizyonlarda görüyorduk. Bizim için bundan güzel bir karne hediyesi olamazdı. Bize karne hediyesi olarak denizi görüp, girmemizi sağlayan öncelikle kaymakamımıza, bizimle beraber olan milli eğitim müdürümüze ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Özellikle de bu mutluluğu bize yaşatan kaymakamımızı ömrümüz boyunca asla unutmayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 11:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?