2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kaymakamdan köy gezisi

Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Çaltıbozkır, Yeğenli ve Cambazlı köylerini gezdi.

Kaymakam Beyoğlu, yapılan çalışmaları yerinde görmek, köylünün isteklerini dinlemek ve yapılması gereken hizmetleri yerinde tespit etmek amacıyla Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı ile birlikte Çaltıbozkır, Yeğenli ve Cambazlı köylerini gezerek vatandaşlarla bire bir görüştü.

İlk ziyaretini Çaltıbozkır Köyü'den başlayan Beyoğlu, köy muhtarı Halil Çetin ile birlikte Mersin İl Özel İdaresi'nin 2008 yılı yatırım programında bulunan ve Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Kaymakamlık emrinde çalışan ilçe şantiyesi tarafından yürütülen Çaltıbozkır Köyü ile Sina Mahallesi arasındaki 3 kilometrelik malzemeli stabilize yol çalışmasını yerinde inceledi.

Şantiyeye ait kırıcıyı da bir süre kullanan Beyoğlu, Çaltıbozkır Köyü'ne yapılan hizmetler hakkında yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
"Çaltıbozkır Çukur arasına 2 kilometre, Gedikpınarı-Malır arasına 2 kilometre asfalt, 12 kilometre yol yaması, motopomp tamiratı, köy bütçesinin yüzde 4'ü oranında muhtelif hizmetlerde kullanılmak üzere nakdi yardım, sağlık ocağı ihata duvarı yapımı için çimento, 30 KVA'lık jeneratör, köprü yapımı için çimento, çakıllı kum alımı, yol yapım çalışması için bekoda kullanılmak üzere mazot, köyün Kaşköy mahallesine 1 kilometre bakım-onarım ve malzemeli bakım yapıldı."

Çaltıbozkır Köyü'nde gezi ve incelemelerini tamamlayan Beyoğlu, ikinci ziyaretini Yeğenli Köyü'ne gerçekleştirdi. Köy muhtarı Nurettin Keskin vatandaşlar tarafından karşılanan Beyoğlu, köylünün sorunlarını ve isteklerini tek tek dinledi ve sorunların çözülüp, isteklerin karşılanması için gerekenin yapılacağını söyledi.

Yeğenli Köyü'nde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Beyoğlu, ilköğretim okulunun onarımı için nakit para yardımı, 36 adet büz, 5 km. yama, Yeğenli-Kulcalı-Ura arasına 5 kilometre 1. kat asfalt, köy bütçesinin yüzde 4'ü oranında muhtelif hizmetlerde kullanılmak ve sulama suyu borusu alımı, çelik boru alımı, mevcut olan binanın muhtar odası yapılması için kum, çakıl, seramik, yapıştırıcı, boya alımı için para yardımı, Yeğenli-Köşkalanı arasında 4 kilometre yol onarımı, muhtar odası için pencere kapı alımının yapıldığını ve Yeğenli-Cambazlı arasında 1,5 kilometre 1. kat asfalt yapımının gerçekleştirildiğini kaydetti.

Köy ziyaretlerini Cambazlı ile tamamlayan Beyoğlu, köylünün tam teşekküllü sağlık ocağı isteğini dinledi. Konunun İl Sağlık Müdürlüğüne bildirildiğini, Sağlık Bakanlığının da kriterleri değerlendirdiğini ifade eden Beyoğlu, devletin her köye bir sağlık ocağı yapmak istediğini ancak, il ve ilçelerdeki devlet hastanelerinde bile doktor eksiğinin bulunduğunu ve öncelikle bu eksikliğin karşılanması için çalışma yapıldığını belirtti.

Cambazlı ile Tol Mahallesi arasında devam eden 2 kilometrelik stabilize yol yapım çalışmalarını da yerinde inceleyen Beyoğlu, bu köye de 7 kilometre 2. kat asfalt yapıldığını, köy bütçesinin yüzde 4'ü oranında muhtelif hizmetlerde kullanılmak üzere nakdi yardım, 2 kilometre yolun asfalt yaması, 2 kilometre yolun 2. kat asfalt kaplaması, Akbaş değirmeni mevkiinde tarımsal sulama enerji nakil hattı ve trafo merkezi yapımının, ilköğretim okulunun boyanması için boya alımının, 2 kilometrelik köy içi yol bakım, onarım, stabilize çalışmasının ve Cambazlı ile Yeğenli arasında 1,5 kilometre 1. kat asfalt yapımının gerçekleştirildiğini söyledi.

Kaymakam Beyoğlu, köy gezilerinde vatandaşların bilgisayar kursları açılması isteğinin karşılanması amacıyla da 20 adet bilgisayar alınıp, yapılacak olan plan dahilinde belirli periyotlarla köylerde bilgisayar kursları açılıp, gençlere bilgisayar eğitiminin verileceği söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 14:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?