4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kaymakamdan köylülere fırça!

KAYMAKAM, ANTİK KENTİ HAYVAN AĞILI OLARAK KULLANAN KÖYLÜLERE KIZDI

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Çamlıbel köyünü ziyaret eden Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Karaböcülü Antik Kenti'nin hayvan ağılı olarak kullanılmasının tarihe yakışmadığını belirtti.

Kaymakam Damatlar, Milattan Sonra 3-4-5. Yüz yıllarda Roma ve Erken Bizans dönemlerine ait kilise, su sarnıcı, anıt mezarlar, ev kalıntıları ve üzüm sıkma yerleri bulunan Karaböcülü Antik Kentinde incelemelerde bulundu.

Bu yerin hem doğal, hem de tarihsel güzelliğinin kendisini etkilediğini, fakat tarihi mekandaki hayvanlar ve ağıl manzarası karşısında çok üzüldüğünü belirten Kaymakam Damatlar, "Turizmin gelişmesine, doğa ve kültür turizmine katkı sağlamak istiyorsak, bu yapıları gözümüz gibi korumalıyız" dedi.

Köylülerin tarihin önemini benimsemesi gerektiğini vurgulayan Kaymakam Damatlar, "Burası tarih kokan bir köy. Burayı hayvan pisliği ile kokutmayalım. Bu yer hepimizin, yüzlerce yıl ayakta kalmış bu tarihi dokuyu, gelecek nesillere aktarmak için elimizden gelen çabayı hep birlikte göstermeliyiz. Burada tarihi kent içinde hayvan besleyip, kanuna karşı gelenlerle dişe diş göze göz mücadele edeceğim" dedi.

Antik kentin çiftlik yerleşimi olduğunu belirten Silifke Müze Müdürü İlhame Öztürk, "Antik kent yapıtlarını koruyabilmek için içerisinde çıkan çalı ve makilik dokuyu iki yıllık bir uğraşla temizledik. Daha önce çalılıklar arasında kaybolan tarihi dokuyu meydana çıkardık. Buranın daha iyi değerlendirilmesi için Rölöve ve restarasyon projeleri hazırlanabilir" dedi.

KAYMAKAM, ANTİK KENTİ HAYVAN AĞILI OLARAK KULLANAN KÖYLÜLERE KIZDI
KAYMAKAM, ANTİK KENTİ HAYVAN AĞILI OLARAK KULLANAN KÖYLÜLERE KIZDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 10:33:03
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 15:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?