5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kaymakamdan köylülere müjde!

KÖYLÜLER KAYMAKAMDAN KEÇİ İSTEDİ

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında hazırlanan İş Kurma Projesi çalışmalarının ilçede başlatıldığını, bu kapsamda yakın bir zamanda Saanen keçisi dağıtılacağı müjdesini verdi.

Özefe, köylülerin dertlerini ve isteklerini dinlemek için geldiği Tömekli Köyü'nde, vatandaşların Saanen keçisi talepleri ile karşılaştı.

Son yıllarda ürettikleri meyve ve sebzenin para etmediğinden yakınan köy muhtarı Nazmi Özer, “Köyümüzde şeftali, domates ve elma yetişiyor ama para etmiyor. Tarımsal haberleri yakından takip ediyoruz. Saanen keçilerinin alternatif gelir oluşturduğunu duyduk. Verimi de yüksek olan bu keçilerden edinerek, köy ekonomisine yeniden bir canlılık getirmek istiyoruz” dedi.

Köylülerin sorunları dinleyerek not alan Kaymakam Özefe, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında hazırlanan İş Kurma Projesi çalışmalarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) öncülüğünde başlatıldığını belirtti. Özefe, “Bu kapsamda da pilot bölge olan ilçe merkezi ve Elvanlı köyünde çiftçilere 106 Saanen keçisi dağıtılacak. Getirilecek olan keçilerin 107 bin TL’lik ödeneği geldi. Şuan çalışmalar ihale aşamasındadır” diye konuştu.

Kendilerine bu konuda çok talebin geldiğini de ifade eden Özefe, taleplerin değerlendirileceğini, köy ekonomilerinin canlanmasının kendilerinin de en büyük arzusu olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 15:25:02
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 15:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?