5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kaymakamlık harabeden kurtaracak

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Kumdere Köyünde harabe haldeki evi yıkılmak üzere olan bir aileye kaymakamlık ev yapacak.

Duyarlı bir vatandaşın Tarsus'a 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kumdere Köyü'nde çocukları özürlü ve evi yıkılmak üzere olan bir ailenin durumunu Kaymakam Mehmet Gödekmerdan'a bildirmesiyle yardıma muhtaç aileye sahip çıkıldı.

Beraberinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Muhammed Gül ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Belgin Ok ile Kumdere Köyü'ne giden Kaymakam Gödekmerdan, sefalet ve yokluk içinde yaşayan aileye yardım etti.

Hasta eşi, özürlü 3 erkek çocuğu ve 2 kız çocuğuyla yokluk içinde yaşam mücadelesi veren Hasan Deli'ye (85), yaşlılık maaşının bağlanması için de işlemleri yapıldı.
Öte yandan özürlü çocukları içinde evde bakım parası verilecek olan Hasan Deli'nin harabe tek odalı evi de yıkılarak yeniden inşa edilecek.

Kaymakam Gödekmerdan, yoksulluk içinde yaşayan ailenin tüm ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi. Gödekmerdan, "Aile çok mağdur durumda, bugünlük gıda ve para yardımı yaptık. Hasan dede, 85 yaşında olmasına rağmen hala yaşlılık maaşı bağlanmamış, gerekli işlemleri yaptık. Maaşını alacak. Aynı zamanda özürlü çocukları içinde aileye evde bakım parası verilecek. Hasan dedenin devlet hastanesinde tedavi olan hasta eşi ile ilgileneceğiz. Ayrıca evleri yıkılmak üzere. Bu eski evi yıkıp, yeniden çelik yapılı bir ev inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 12:56:10
Güncelleme :29 Ocak 2009 Perşembe 12:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?