5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kaymakamlık için dershane alınacak

Mersin'in merkez ilçesi Mezitli'de Hükümet Konağı için daha önce özel bir dershane olarak faaliyet gösteren binanın satın alınması noktasında Maliye Bakanlığı'ndan ödenek temin edilebilmesi için girişimlerde bulunulduğu kaydedildi.

'İlçe Şube Başkanları Toplantısı', Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu'nun başkanlığında, İlçe Jandarma Komutanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Bir önceki tutanak özetinin okunup oylanmasıyla başlayan oturumda konuşan Kaymakam Kıcıroğlu, yapmış oldukları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bugün gelinen noktada ilçede Hükümet Konağı Hizmet Binası ihtiyacı olduğunu ve bu sorunu çözebilme noktasında da girişimlerde bulunduklarını belirten Kıcıroğlu, daha önce özel bir dershane tarafından kullanılan binanın satın alınabilmesi için Maliye Bakanlığı'ndan ödenek talebinde bulunduklarını, konuyla ilgili çalışmaların da sürdürüldüğünü anlattı.

Mezitli'de hala noter bulunmadığını ve bunun da ciddi bir sorun olduğunu kaydeden Kıcıroğlu, Adalet Bakanlığı'nın konuyla ilgili olarak Mersin Noterler Odası'ndan görüş aldığını ancak odanın olumsuz rapor vermesi nedeniyle gerekli atamanın yapılmadığı bilgisini de verdi.

Kamil Kıcıroğlu, ilçede zaman zaman çöp, sanayi ve evsel atıkların yanında anız yakmalarının yaşandığına dikkat çekerek, çevreye zarar veren bu durumun önüne geçilebilmesi için Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini savundu. Tehlike saçan ve kirliliğe neden olan çöp ve atıkların yakılmaması noktasında kontrol ve denetimlerin sıklaştırılmasını isteyen Kıcıroğlu, aynı eylemi yapmakta ısrar edenler hakkında da yasal işlem yapılması talimatını verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 17:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
doğan IP: 88.229.224.xxx Tarih : 6.08.2009 22:01:54

DERSHANE BİNASI  GÜZEL AMA KAYMAKAMLIK  OLARAK KULLANILDIĞI ZAMAN  OTO PARK SORUNUNU  DA  DİKKATE ALMAK  GEREK OLDUĞNU DÜŞÜNÜYORUM ,O BÖLGEDE HİÇ OTOPARK OLABİLECEK ALAN YOK GİBİ