3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kaymakamlıktan su konulu toplantı

Mersin'in Erdemli ilçesinde Kaymakamlık, yer altı ve yer üstü su kaynaklarının korunması, sağlıklı içme suyu temini ve ekonomik su kullanımı konularının ele alındığı bir toplantı düzenledi.

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Çevre Mühendisi Çetin Öztepe, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Gıda Mühendisi Yüksel Işıklı ve Elektrik Mühendisi İskender Cazdan konuşmacı olarak katıldı.

Çevre Mühendisi Çetin Öztepe, doğada kaynakların kıt olduğunu buna rağmen insanların isteklerinin ise sınırsız olduğunu belirterek, "Suyu israf ve ihtirasımız için değil, ihtiyacımız için kullanalım. Üçte ikisi sularla kaplı dünyamızda, bu suyun sadece yüzde 2.5'i tatlı sudur, bunun da ancak yüzde 0.3'ü (binde 3) kullanılabilmektedir" dedi.

Öztepe, kırsal kesimlerde kişi başına düşen kullanılan su miktarının günde 50 litre dolayında, şebeke sistemi kullanılıyorsa günde 100 litre, kentsel bölgelerde ise su ihtiyacının belediye hizmetleri ve sanayi kuruluşları nedeniyle 200 litre ile 500 litre arasında değiştiğini kaydetti. Öztepe, konuşmasına şöyle devam etti:

"Su kaynaklarımızın korunmasında yetkili kuruluşlarımızın başında İl Çevre ve Orman Müdürlükleri, Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlıkları, Devlet Su İşleri Şube Müdürlükleri ve İl Tarım Müdürlükleri gelse de aslında bu konuda en önemli korumacı halkımızdır. Onun için halkımızın su kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi atılacak en önemli adımdır."
İlçe merkez ve belde belediyeleri personeli, muhtarlar ile vatandaşların katıldığı konferansın ikinci bölümünde ise konu ile ilgili kanunlar hakkında bilgi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 13:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?