5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kaza kurbanı ere son görev

Batman'da kömür yüklü bir kamyonun devriye görevinde olan askeri araca çarpması sonucu meydana gelen kazada şehit olan Jandarma Er Mesut Toraman, Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı.

Mersin Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit cenazesi, önce ailesinin yaşadığı merkez ilçe Toroslar'da yer alan Alsancak Mahallesi'ne, oradan da askeri tören için Muğdat Camii'ne getirildi.

Camiideki törene Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Kıdemli Albay Tahla İnan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, İl Jandarma Alay Komutanı Ünal Ayvazoğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz'ün yanı sıra şehit yakınları ve çok sayıda asker katıldı.

Şehidin kendisi gibi asker olan kardeşi Hamza Toraman ile küçük kardeşi Hidayet Toraman, cenaze aracının arkasında yer alan ağabeyinin tabutuna sarıldı ve uzun süre ayrılmak istemedi. Toraman kardeşler, görevli askerlerin ve yakınlarının ikna etmesi sonucu cenaze aracından inerek gözyaşları içinde cami avlusuna yöneldi.

Şehit Jandarma Er Mesut Toraman'ın cenazesi burada katafalkta konulurken, kardeşleri ve yakın akrabaları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Sabriye Toraman hastanede tedavi altında olduğu için cenazeye katılmazken, baba Beşir Toraman ise yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi. Şehidin bir çocuk annesi olan eşi Aysel Toraman ise, cami girişinde fenalaşınca burada hazır bekletilen ambulansla alındı. Aysel Toroman, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından sakinleşince cenazeyi takip edebildi.

Şehit Jandarma Er Mesut Toraman'ın cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında bir süre taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Şehidin cenazesi daha sonra Mersin Şehitliği'nde toprağa verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 22:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?